Tot el que necessites per anar al teatre

Alba (o el jardí de les delícies)

Alba (o el jardí de les delícies)

Alba (o el jardí de les delícies) de Marc Artigau, amb Lluís Marco, Montse Guallar i Clàudia Riera

La realitat virtual ens aïlla de la realitat física? Les relacions són alguna cosa que neix, creix i madura en el nostre cap? Els processos d’enamora­ment s’activen en l’absència de l’objecte o la persona estimada?

Amb aquesta història de robots que ofereixen companyia a les solituds humanes, el dramaturg Marc Artigau reflexiona entorn de les noves maneres de relacio­nar-se i de gestionar la situació —sovint aïllada— de l’individu dins la societat. Com funcionen els mecanismes de l’amor, l’amistat, la família i la fe en la societat que estem construint?

Dades útils:

14 de desembre: col·loqui amb Íngrid Guardiola

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Podria ser molt bé un capítol de Black Mirror. El text ens trasllada a un futur no gaire llunyà en què els humans són capaços de fabricar androides amb consciència pròpia i dotats d’empatia. La trama planteja dilemes ètics i morals, però sobretot per exposar un dels grans problemes del segle XXI: la soledat, la por d’estar sol i la por de reconèixer aquesta por. Un drama que es debat entre la soledat i la necessitat d’estimar a l’altre i a un mateix. Una obra rodona en tots els sentits. Un intel·lligent text, unes esplèndides interpretacions i una encertada i vistosa posada en escena que mostra la virtualitat de què ens parla l’obra. Una experiència sensorial que no us hauríeu de perdre.

  14/12/2018
  • Victòria Oliveros Layola
   Victòria Oliveros Layola

   I la ressenya completa a https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/12/14/alba-o-el-jardi-de-les-delicies/

   14/12/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Una obra de ciencia ficción. Que nos habla de robots. Robots que sustituyen a amigos, a amantes, que nos facilitan la vida y que hacen todas esas tareas que nunca queremos hacer.
  Donde está el límite con la tecnología?

  Me ha gustado la obra. Te hace reflexionar y desde el minuto uno me ha atrapado la historia.
  Las interpretaciones son maravillosas, destacando el elenco femenino: Montse Guallar maravillosa (me hubiera encantado escucharla hablar durante obras sobre ese cuadro de El Bosco) y Claudia Riera magnífica como robot (a pesar de la peluca horrible de los chinos que le han puesto). Realmente A veces es que parecía que no era humana.

  Bravo por la escenografía que sin ser mucho da mucho juego y las proyecciones y vídeos han dado el toque futurista a la obra.
  Todo muy Black Mirror, Jajajajaja

  13/12/2018
Articles relacionats
La intel·ligència artificial protagonista d’Alba al TNC

La intel·ligència artificial protagonista d’Alba al TNC

15 novembre 2018

Una dona jubilada, un home de setanta anys i un robot amb forma de jove de 23 anys són els tres personatges d’Alba, una peça teatral sobre la intel·ligència artificial […]