Tot el que necessites per anar al teatre

Agrupación Señor Serrano: Birdie

Agrupación Señor Serrano: Birdie

Dos miratges. D’una banda guerres, grans sequeres, desforestacions massives, costes contaminades, explotació laboral, inestabilitat política, pèssimes condicions sanitàries, persecucions, neteges ètniques, deportacions forçades, explotació abusiva de recursos naturals, aqüífers esgotats, escassetat d’aliments… De l’altra, supermercats ben fornits, seguretat al carrer, estabilitat familiar, bons serveis sanitaris, llibertats, treball remunerat, respecte pels drets humans, benestar raonable, reciclatge i energies renovables, prosperitat, mobilitat social… I entre els dos miratges, estols d’ocells. Milers d’ocells en migració constant, traçant formes impossibles sobre el cel. Moviment. Moviment incessant. Ocells, i més enllà, planetes, asteroides, matèries primeres, galàxies, sang, cèl·lules, armes, àtoms, electrons, publicitat, quarks, ideologia, por, residus, esperança. Vida. Res al cosmos s’està quiet. La quietud no existeix, és una quimera. L’única cosa que hi ha és moviment. Si és impossible aturar un electró, quin sentit té posar tanques als estols d’ocells?

Birdie és la proposta més nova de l’Agrupación Señor Serrano, una companyia barcelonina amb una notable projecció internacional que el 2015 va guanyar el Lleó de Plata a la Biennal de Venècia. Els “senyors” Serrano creen espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani, exploten la riquesa de recursos —tan aviat innovadors com vintage— per tal d’estendre els límits del seu teatre i utilitzen, per aconseguir-ho, disciplines que van de la performance al text, el vídeo, el so i les maquetes.

 

Una producció del Grec 2016 Festival de Barcelona, l’Agrupación Señor Serrano, la Fabrique de Théâtre – Service des Arts de la Scène de la Province de Hainaut, el Festival Terrassa Noves Tendències, Monty Kultuurfaktorij i el Festival Konfrontacje Teatralne. Amb el suport de l’Oficina de Cultura de l’Ambaixada d’Espanya a Brussel·les, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Centre International de Formation en Arts du Spectacle (CIFAS) de Brussel·les. Agraïment especial a la Biennale di Venezia – Biennale College Teatro 2015.

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

  • 12345

    JOSEP OLIVA SASÉ

    De l’ Agrupaciòn Señor Serrano ja havia vist Katastrophe, A House in Àsia i tenia pendent aquesta que avui per fi he pogut gaudir al TAG. Ens parla d’un problema molt actual, la immigració i els refugiats. Per això busca un paral·lelisme amb les migracions dels ocells que volen i volen milers de quilòmetres en un cel sense barreres, a diferència dels éssers humans que queden atrapats a les vergonyoses tanques. Denúncia així mateix el indignant comportament sobre aquest tema per part dels governants europeus. Per a això tres performers Alex Serrano, Pau Palacios i Alberto Barberà amb un treball perfectament mil·limetrat i una innovadora tecnologia van projectant a temps real i en una gran pantalla, el moviment de 2000 figures, passant vídeos com un on es pot veure la famosa tanca de Melilla amb els immigrants enfilats i al costat les fastigoses imatges de golf que està al costat amb els benestants que l’utilitzen mirant cap a un altre costat. Ho arrodoneix uns aconseguits efectes sonors i lluminosos amb uns impactants feixos de llum. Tot i que els tres espectacles que he vist m’han semblat fantàstics, sens dubte em quedo amb aquest. Em sap molt greu no haver-me pogut quedar a una xerrada post-funciò que de segur ha estat molt interessant. Estàn de gira i si no ho heu vist feu-ho, és un imprescindible

    06/05/2017