Wim Vandekeybus porta la força de la natura al Mercat de les Flors

Redacció

El coreògraf, ballarí, cineasta i fotògraf belga Wim Vandekeybus i la companyia Ultima Vez tornen, sis anys després de la seva última estada, al Mercat de les Flors. Ho faran del 25 al 27 de març amb Traces, un espectacle inspirat en la força de la natura i que evoca als Carpats de Romania: “El pulmó d’Europa: un bosc salvatge que dóna aire a tot  el continent”, tal com diu l’artista. El muntatge tancarà el cicle Dansa Metropolitana.

Traces va néixer el 2019 com un encàrrec del festival belga Europalia que cada any posa l’accent en un país. En aquest cas el festival es va centrar en Romania, un país amb una gran llosa política i social que ha viscut durant anys sota un règim autoritari i molt restrictiu. Finalment l’artista belga va desestimar el discurs polític, habitual en creacions anteriors, i va trobar tres grans fonts d’inspiració: la primera, la natura verge dels Carpats i els éssers que l’habiten com els óssos, els llops i els linxs; la segona, les imatges del fotògraf txec Josef Koudelka que retraten els gitanos nòmades; i finalment, la música de la zona. “L’espectacle parla de la tensió entre un temps que ha quedat aturat i un temps que avança directe, irreflexivament, desbocat. Un temps del món animal que contrasta amb el temps del món humà“, comenta el creador belga.

La proposta, en la que hi participen 10 ballarins, parteix d’una escena situada en un bosc i una carretera que simbolitza la relació de l’home amb la natura i que a poc a poc es va omplint d’imatges, moviments, ritmes i diferents atmosferes. Una peça física, rítmica, poètica i visual que busca la història interna, la història que es desplega més enllà del llenguatge i que només es pot explicar mitjançant la pulsió de la dansa i la música.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!