Grec 2016: Els invents de Leonardo Da Vinci… ballen!

Redacció

Leonardo da Vinci inspira un espectacle de dansa que convida el públic familiar a fer volar la imaginació. Aracaladanza és un dels grans referents de la dansa familiar i una de les companyies espanyoles més presents als escenaris de dins i fora de l’Estat.

TEATRE_BARCELONA-vuelos-REVISTA_1

Habitual en les programacions de països com França, Anglaterra, la Xina o Mèxic, la companyia encapçalada pel director Enrique Cabrera ha fascinat el públic barceloní amb la seva trilogia inspirada en tres grans pintors: Hieronymus Bosch, René Magritte i Joan Miró. Ara amplia horitzons per apropar-se a un dels genis més coneguts de tots els temps, Leonardo da Vinci. Les seves màquines i les seves pintures i escultures són les protagonistes de Vuelos, un espectacle «que no vol educar ni entretenir, sinó convidar els espectadors a mirar, pensar i sentir d’una manera nova». I, sobretot, a dubtar: «El dubte és el motor del pensament i el pensament, un acte subversiu» que, com diu la companyia, «converteix l’espectador en ciutadà».

Autòmats, videoprojeccions, plànols i dissenys dels objectes més diversos i sorprenents ocuparan l’escenari del Sant Andreu Teatre (SAT!) en un espectacle familiar —recomanat a partir de cinc anys— que converteix en dansa els grans invents d’un dels genis més coneguts del tots els temps. Amb una durada de 55 minuts, Vuelos està interpretat per cinc ballarins que s’endinsen en l’univers de Da Vinci i exploren el somni universal dels humans: volar. Un somni que va obsessionar Leonardo 25 anys durant els quals va recollir idees i fantasies en centenars d’esbossos en els quals inventava màquines voladores inspirades en la natura.

El coreògraf Enrique Cabrera signa la nova proposta d’una companyia de dansa que compta ja amb més de 20 anys de trajectòria i que, un cop més, combina el moviment dels ballarins amb projeccions, titelles i música per seduir tot tipus de públic.

 

 

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!