Grec 2016: Els invents de Leonardo Da Vinci… ballen!

Redacció

Leonardo da Vinci inspira un espectacle de dansa que convida el públic familiar a fer volar la imaginació. Aracaladanza és un dels grans referents de la dansa familiar i una de les companyies espanyoles més presents als escenaris de dins i fora de l’Estat.

TEATRE_BARCELONA-vuelos-REVISTA_1

Habitual en les programacions de països com França, Anglaterra, la Xina o Mèxic, la companyia encapçalada pel director Enrique Cabrera ha fascinat el públic barceloní amb la seva trilogia inspirada en tres grans pintors: Hieronymus Bosch, René Magritte i Joan Miró. Ara amplia horitzons per apropar-se a un dels genis més coneguts de tots els temps, Leonardo da Vinci. Les seves màquines i les seves pintures i escultures són les protagonistes de Vuelos, un espectacle «que no vol educar ni entretenir, sinó convidar els espectadors a mirar, pensar i sentir d’una manera nova». I, sobretot, a dubtar: «El dubte és el motor del pensament i el pensament, un acte subversiu» que, com diu la companyia, «converteix l’espectador en ciutadà».

Autòmats, videoprojeccions, plànols i dissenys dels objectes més diversos i sorprenents ocuparan l’escenari del Sant Andreu Teatre (SAT!) en un espectacle familiar —recomanat a partir de cinc anys— que converteix en dansa els grans invents d’un dels genis més coneguts del tots els temps. Amb una durada de 55 minuts, Vuelos està interpretat per cinc ballarins que s’endinsen en l’univers de Da Vinci i exploren el somni universal dels humans: volar. Un somni que va obsessionar Leonardo 25 anys durant els quals va recollir idees i fantasies en centenars d’esbossos en els quals inventava màquines voladores inspirades en la natura.

El coreògraf Enrique Cabrera signa la nova proposta d’una companyia de dansa que compta ja amb més de 20 anys de trajectòria i que, un cop més, combina el moviment dels ballarins amb projeccions, titelles i música per seduir tot tipus de públic.

 

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!