Una Ventafocs plena d’acrobàcies uneix els mons del Cirque du Soleil i Walt Disney

Ivan F Mula

La Fiesta Escénica presenta la seva versió circense de ‘La Ventafocs’ al Teatre Coliseum. La Cenicienta, el cuento de hadas de circo és un gran espectacle ple de màgia, efectes especials, acrobàcies, dansa i música per a tots els públics.

Després de recórrer gairebé mig món, des d’Europa a Centre Amèrica o Corea del Sud, La Cenicienta fa parada al Teatre Tívoli de Barcelona per captivar al públic amb una espectacular i imaginativa posada en escena. Fins a 30 artistes internacionals es posen al servei de La Ventafocs més circense, que pretén unir els móns del Cirque du Soleil i Walt Disney amb show de fort impacte visual, una escenografia imponent i acrobàcies espectaculars.

La màgia, la llum i el color són els protagonistes d’aquesta revisió del clàssic de Charles Perrault amb un vestuari sorprenent. Els intèrprets porten fins a 150 vestits d’alta costura elaborats artesanalment als tallers de la companyía. Només el vestit de la Ventafocs ja compta amb més de 5.000 diamants d’imitació muntats en una estructura especial que permet ballar a l’actriu malgrat els 20 quilos de pes que porta al damunt.

El muntatge de la companyia La Fiesta Escénica ha rebut el premi Roncalli, el guardó que otorga el prestigiós circ alemany Roncali. I és que aquest és un espectacle que reuneix amb tots els elements del circ clàssic: acròbates, trapezistes, pallassos i mil i una disciplines per retre tribut als origens del circ, però sense utilitzar animals reals. En el seu lloc hi s’utilitzen animals anatòmics, ossos polars artificials amb aparença externa i gràcia de moviments que els fan adquirir gran realisme.

La Fiesta Escénica va néixer l’any 1995 impulsada per l’argentí Abel Martín i amb la voluntat de recuperar la il·lusió pel circ. Des d’aleshores ha treballat per conquerir el públic de totes les edats fusionant imatge i tècnica en shows poètics i visuals a càrrec dels millors artistes del món. Des de fa 15 anys la companyia està afincada a Pontevedra, on ha creat també la Escuela de Teatro y Títeres de Baiona.

Escrit per
Ivan F Mula
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!