LA LLAMA FESTA: COMÈDIA ALTERNATIVA DE BARCELONA

Una festa per celebrar el bon moment de l’humor a Barcelona

Stand-up, premis de comèdia, xerrades i música al minifestivalet La Llama Festa, a Cotxeres de Sants el 12 de maig.

Redacció

D’uns anys ençà, és conegut el ric i efervescent panorama relacionat amb la comèdia a Barcelona. Humoristes, il·lustradores, podcasters, guionistes, cantants o escriptors han creat una veritable generació artística que conviu a laciutat comptal. El divendres 12 de maig celebraran el bon moment de l’humor a Barcelona a La Llama Festa, el minifestivalet de comèdia de proximitat, a Cotxeres de Sants.

Un dels catalitzadors de l’auge creatiu relacionat amb la comèdia és La Llama Store, l’única botiga al món –reconeguda– especialitzada en humor. Dirigida per Abi Enrech i amb l’estreta complicitat de Kike García (una de les ments darrera del diari satític El Mundo Today). A la galeria artística situada a la rerebotiga han venut les seves primeres obres d’art professionals amb trajectòries consolidades com Miguel Noguera, Flavita Banana o Jan Cornudella; han nascut pòdcasts com La Ruïna o El nou paradigma o s’hi ha organitzat el primer open mic d’stand up comedy en xinés.

“El que està passant a la ciutat actualment és realment gros”, explicava Kike Garcia, així que el setembre de 2022 el primer festival de comèdia amb pulsereta: La Llama Fest per “donar veu i espai a les propostes emergents, rares, punkis i poc comercials de la comèdia barcelonina actual”. La Llama Fest, creat a l’estil dels grans esdeveniments musicals però sense perdre l’esperit familiar i de proximitat, va ser un èxit que va reunir durant dos dies un centenar d’artistes amb espectacles, xerrades, pòdcasts, tallers, exposicions i fira de fanzines i autoedició.

Estrena de l’espectacle ‘Live at Wembley’ de Tomàs Fuentes a La Llama Fest

La festa i un nou festival l’any 2024

La nova gran edició de La Llama Fest haurà d’esperar al 14, 15 i 16 de març de 2024, però per començar el compte han organitzat un minifestivalet (“una festa vaja”, aclaren), que tindrà lloc el proper divendres dia 12 de maig a Cotxeres de Sants. L’esdeveniment, d’accés lliure i sense reserva, s’allargarà des de les 6 de la tarda fins les 23:30 H, i oferirà xerrades, stand-up i música. També s’entregaran els Premis La Llama de Comèdia, els únics premis de Catalunya que reconeixen els millors professionals i projectes relacionats amb l’humorisme despres de la desaparició dels Premis Gat Perich, que van tenir una última edició l’any 2018.

El programa

18:00 – Presentació i entrega de premis La Llama
(Presenta Kike Garcia)

  • Premi Humor Gràfic
  • Premi Narrativa
  • Premi On Fire
  • Premi Millor Podcast d’Humor
  • Premi Humorista Emergent
  • Gran Premi La Llama

18:30 – Xerrada “Humor i merda”. Amb Judit Martín, Natza Farré, Martín Piñol i més ponents per confirmar. Modera Abi Enrech.

19:30 – Para ti que eras joven: Manel Fontdevila & Albert Monteys. Presentació del seu nou llibre i sessió de signatures.

21:00 – Stand Up de Proximitat

Andrés Fajngold, Adri Romeo, Raquel Hervàs, Ana López, Gemma Ortís, Marc Martínez, Abi Enrech. Presenta Kike Garcia.

22:30 – Música amb MTF Sound.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!