Un Woyzeck per a tothom

Comunicació

woyzeck palo alto parking shakespeare

Parking Shakespeare és una companyia que ofereix comèdies de Shakespeare a l’aire lliure i amb entrada gratuïta. 

UNA COMPANYIA AMB IDEES ANGLOSAXONES

Creada el 2009, es forma amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics durant l’estiu. Les seves propostes no requereixen escenografia, ni equipaments de so i llums i tot el protagonisme recau en el text i en els actors.

Els hiverns canvien el format: dels parcs a les naus industrials. El passat març van presentar “Pell de Mercuri” (Phillip Ridley) al complex Fabra i Coats, i enguany es muden a un gèlid edifici de la Fundació Palo Alto. Tampoc representen comèdies shakespearianes, sino textos que s’avinguin amb el clima fred i fosc hivernal, escollits per un director que canvia cada any. Aquest cop han triat Marc Rosich, qui ha fet una adaptació del clàssic Woyzeck, coincidint amb la celebració del bicentenari de l’autor, Georg Büchner (1813-1837).

2013-11-29 12.43.28La companyia i els periodistes durant la presentació de l’espectacle a Palo Alto.

“WOYZECK ÉS MODERNÍSSIM” 

Büchner va morir deixant aquesta tragicomèdia negra inacabada i desordenada, cosa que segons Marc Rosich, el fa “molt modern i expressionista”. Per això cal versionar-la.

“L’obra està pensada per 18 actors, i jo l’he adaptat per a 8, a mesura, incloent altres textos breus afins del mateix Büchner”. Hi han inclòs cartes, fragments de Lenz i La mort de Danton, i informes del pare de l’autor, que era metge.

Büchner estava molt documentat de temes com el suïcidi, l’esquizofrènia i la bogeria, i ha influenciat en la lectura de l’obra que ha fet Marc Rosich. “Tots podríem ser Woyzeck pels cops que rebem diàriament.” Segons Rosich, “Woyzeck és moderníssim”. Les patologies depressives estan a l’ordre del dia, i són les mateixes que afecten el protagonista. “Cau en l’esquizofrènia més absoluta per causa del bullying que li fa tota la societat. És el conillet d’indies dels experiments d’un metge, rep una pressió molt gran de tot el seu voltant, la dona li posa les banyes… i no pot fer una altra cosa que esclatar.”

2013-11-29 13.16.07
Instant de l’espectacle.

APROPAR LA CULTURA A TOTHOM

No es cobrarà una entrada per veure Woyzeck, però el públic podrà fer una aportació econòmica voluntària al final de l’obra. “Tenim ganes d’apropar la cultura a tothom i de la mateixa manera que la nostra proposta és singular en el fer, també ho és en el com.”, explicava el director.

MÉS INFORMACIÓ

Llegeix la sinopsi, consulta totes les funcions i deixa la teva opinió a la FITXA DE L’ESPECTACLE.

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!