Tres ‘Astronautes’ i un cadàver, la nova comèdia de Minoria Absoluta

Redacció

Els tres primers astronautes a arribar a la lluna, Armstrong, Collins i Aldrin, acaben de tornar al centre espacial de la NASA a Houston, preparats per passar la quarantena. Però no han tornat sols: dins l’Apolo 11 hi un cadàver calcinat. Aquest és el punt de partida de la nova comèdia de Minoria Absoluta, Astronautes (Houston, tenim un cadàver!), protagonitzada per quatre habituals del Polònia i el Crackòvia: Queco Novell, David Olivares, Xavier Serano i Mireia Portas

teatre_barcelona-astronautes-revista_1

Xavier Ricart dirigeix l’òpera prima teatral dels guionistes televisius Jordi López Casanovas i Rafel Barceló, Astronautes, una comèdia delirant que planteja tres versions esbojarrades d’un mateix fet: l’aparició d’un cadàver a la nau del primer viatge a la lluna. “El moment de l’arribada de l’home a la lluna és prou seriós, històric i solemne, com per fer-ne una comèdia -expliquen els autors-. És allò que com més elegant va un senyor, més riure ens fa quan ensopega i es fot de lloros”.

No sabem com eren Armstrong, Collins i Aldrin, però els personatges que hem construït tenen un perfil molt divertit, cadascun amb un rol diferent a la nau i una explicació diferent de l’aparició d’aquest quart tripulant, mort, a la nau”, explica Queco Novell, que interpreta Armstrong.

Unes versions que han d’explicar a la inspectora de la NASA, interpretada per Mireia Portas, encarregada de la investigació. “El més divertit és que cap dels tres és conscient, quan arriben a la Terra, que els altres també saben que hi ha un cadàver”. Xavier Serrano està convençut que “aquesta part policial, de pel·lícula de cinema negra, fa que la comèdia encara sigui més interessant” i que els espectadors sentin la curiositat de saber què ha passat.

Els interrogatoris es van intercalant amb diferents flashbacks del viatge a la lluna, on es podrà reviure aquest fet històric des d’una visió plena d’humor on veurem Armstrong tocant la voraviu a Aldrin -“Jo passaré a la història i tu seràs Buzz nosequè, el paio que anava a darrere”- o com Collins, l’astronauta que es va haver de quedar a la nau, es desespera mentre els primers homes trepitgen la lluna i ell ha de passar la fregona.

Aquest és el quart espectacle que la productora porta al teatre, després d’èxits com La família irreal o Polònia, el musical. I no serà l’últim. Toni Soler assegura que la seva intenció és seguir apostant pels productes televisius, però alhora obrir una porta a noves històries teatrals.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!