El TNC estrena ‘Sol solet’, una obra desconeguda de Guimerà

Redacció

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrena Sol solet, una obra poc coneguda de l’escriptor Àngel Guimerà. La seva directora, Carlota Subirós, ha decidit donar “una nova llum” al text, que no es representa en públic des de 1904. “Aquest encàrrec em despertava el repte de confrontar una obra catalana de fa un segle amb els temps actuals”, ha explicat Subirós. Fa dos anys, Xavier Albertí li va demanar que representés el muntatge Maria Rosa, però aquesta vegada “tenia clar que volia anar més enllà i no solament posar l’obra en escena, sinó realitzar una mirada contemporània sobre ella”, ha detallat.

Subirós ha reduit l’elenc original a sis personatges i afegit dos personatges femenins més que representen la llum i l’ombra per exercir una mirada sobre una de les protagonistes femenines del muntatge: “Volia que anessin dues dones perquè la mirada tingués una perspectiva de gènere”, ha remarcat.

“Tots els personatges se senten molt sols. És un obra sobre la solitud”, ha reflexionat la directora teatral, en referència al títol que descriu l’estat emocioanl d’aquests personatges que es troben en un lúgubre hostal en el qual intenten canviar la seva destinació però no poden.

L’elenc d’intèrprets de l’obra està format per Mercè Aránega, Javier Beltrán, Roger Casamajor, Laura Aubert, Laia Duran, Oriol Genís, Antònia Jaume i Ramon Pujol.

L’espectacle es podrà veure a la sala petita del TNC del 9 de març al 8 d’abril, ja que la companyia s’adherirà a la vaga feminista convocada pel 8 de març i no farà l’estrena prevista per a aquest dia.

Articles relacionats

Quim Llisorgas: Més enllà dels límits

Un límit és un punt on s’acaba un territori o una capacitat, però de vegades  qui estableix on se situa aquest límit  pot tenir un criteri equivocat o limitat. Quan […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!