El Tantarantana obre la temporada amb ‘La Sra Oliver’, protagonitzada per Carles Canut

Redacció

Després d’una temporada amb 85 espectacles, 500 funcions i 28.000 espectadors, el Tantarantana aposta per consolidar el model de “fàbrica de complicitats” que obre les portes a un gran ventall d’artistes i companyies amb el Cicló de Companyies Independents, les funcions familiars i els projectes conjunts amb el barri. La comèdia d’Iñaki Garz protagonitzada per Carles Canut, La Sra Oliver, obrirà la temporada dels Baixos 22 el 5 d’octubre.

teatre_barcelona-temporada_tanta

“Als teatres petits i alternatius de Barcelona, fora del circuit comercial, s’hi està fent tan bon teatre, o fins i tot millor, que en sales més grans i amb més recursos -assegura convençut Carles Canut-. Els actors i directors reconeguts hi haurien de treballar almenys un cop l’any per ajudar a que el públic les conegui”. Ell hi serà amb La Sra Oliver, una comèdia d’Iñaki Garz que assegura que l’ha fet molt feliç. “Interpreto un home que es vesteix de dona. No un home que vol ser una dona, no un travesti, sinó senzillament un home que es vesteix de dona. Encara no sé per què, el que sé és que els paràmetres en els que m’he mogut durant aquests 50 anys d’actor m’han canviat. HI ha una feina de contenció difícil perquè en cap moment t’has de passar en el gest o l’expressió, però això és el que més em satisfà”. L’acompanyaran Dani Arrebola, que interpreta el fill, i Lluïsa Mallol, l’exdona, que s’hauran d’enfrontar a la notícia de la seva malaltia en “drama amb molt sentit de l’humor”.

EL CICLÓ ES CONSOLIDA

Aquesta temporada el Teatre Tantarantana vol consolidar la línia de programació i projectes engegats durant els últims anys. Un dels més importants és el Cicló, el Cicle de Companyies Independents en Residència. Després de dues temporades amb canvis, en aquesta edició repeteixen les cinc companyies: la Calòrica, La Casa Real, el Col·lectiu La Santa, la Companyia Ignífuga i Dara Teatre. Els espectacles, encara en procés de creació, es podran veure a partir del gener. “Com sempre, han tingut carta blanca per crear l’espectacle amb total llibertat”, diu Julio Álvarez, director del teatre.

També torna el Cicle de Companyies en Xarxa, que mostra les diferents tendències i maneres d’entendre l’experimentació en les arts escèniques de diferents companyies de l’Estat espanyol i es manté l’extensa programació familiar i escolar. Com a novetat, la companyia Dara Teatre ofereix l’espai de formació Assaltem l’escenari, adreçat als joves, que guanyen espai també a l’Assajar és de covards de l’Àtic 22 amb un Assajar Teen edition.

El DNI+D, el cicle de lectures iberoamericanes, a més, fa un pas endavant amb la seva primera producció internacional a Colòmbia. La companyia La Maldita Bondad estrenarà Los niños oscuros de Morelia d’Albert Tola i a més a més organitzarà un cicle de lectures d’autors catalans.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!