Shakespeare i Fellini es troben al Parc de l’Estació del Nord

Redacció

Una comèdia de William Shakespeare, a l’aire lliure, amb entrada gratuïta i públic en 360º. La companyia Parking Shakespeare torna a l’espiral dels til·lers del parc de l’Estació del Nord amb Els dos cavallers de Verona, del 20 de juliol i al 6 d’agost a les 19h, amb excepció dels dimecres.

Per novè any consecutiu la companyia Parking Shakespeare es planta al parc de l’Estació del Nord per oferir teatre per a tots els públics i reivindicar el carrer com a espai d’expressió artística. La seva proposta a l’aire lliure, sense escenografia, so ni llums, amb tot el protagonisme per al text i els actors ha seduït un públic fidel i cada cop més nombrós que els darrers dies de funcions desborda l’espiral dels til·lers.

Com ja és tradició, oferiran una comèdia shakespeariana. En aquest cas Els dos cavallers de Verona, adaptada i dirigida per Jordi Centelles, codirector de la companyia La Reial. Centelles, que també n’ha fet l’adaptació, ha decidit traslladar l’obra de Shakespeare als anys 60, a la Itàlia de Fellini i donar-li una estètica inspirada en les pel·licules 8 1/2 i La dolce vita.

Els dos cavallers de Verona està considerada un dels primers treballs de Shakespeare, “on posa a prova diferents recursos emprats posteriorment: criats còmics, triangles amorosos, balcons, cartes d’amor o dones disfressades d’homes“, explica el director.

L’obra, que parla sobre l’amor, l’amistat i la fidelitat, està plena d’embolics. Els protagonistes, Valentí i Proteo, s’enamoren de la mateixa dona, Sílvia. En els seus viatges entre Verona i Milà per anar-la a veure és on se succeeixen les aventures amb els que Centelles ha transformat en mafiosos i militars de l’exèrcit de Mussolini.

“Quan s’està enamorat, qui respecta l’amistat?”. Així resumeix el director l’obra, que considera que Shakespare planteja preguntes encara vigents a dia d’avui: “un amor que no respecta l’amistat i ni tan sols la persona que s’estima, segueix sent amor?”.

El repartiment està format per Laia Alsina Riera, Òscar Bosch, Oriol Casals, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas i Santi Monreal, que interpreten també la música en directe.

Articles relacionats

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Israel Solà: calòric i multifacètic

Com una de les set sensibilitats que formen La Calòrica, el director Israel Solà imprimeix en les seves peces una barreja d’humor i política, entenent aquesta última des de la […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!