Sergi Belbel estrenarà ‘Després de la pluja’ a la Comédie Française

Ivan F Mula

La dramaturga Cristina Clemente donava l’alerta a Twitter :”Sergi Belbel, primer autor català que estrenarà a la Comédie Française. Bravo!”. Ho celebraven després altres companys de professió. No és per menys. La dramatúrgia catalana arribarà per primer cop a un dels temples del teatre europeu. Ho farà amb Després de la pluja, una comèdia situada al terrat d’un gratacel on coincideixen oficinistes que hi pugen furtivament per fumar i confessar-se pors, odis i maldecaps.

Premi Molière 1999 a la millor obra còmica, Premi Crítica Serra d’Or 1994 i Premi Nacional de Literatura Catalana de Teatre 1995, Després de la pluja (1992) -juntament amb Carícies (1991)- va suposar un abans i un després en la trajectòria de Sergi Belbel. No només la crítica va començar a interessar-se més per la seva obra, sinó que a més a més, va començar a estrenar-se fora de Catalunya. Des d’aleshores Belbel ha estrenat a més de 30 països d’Europa, Àsia i Amèrica. El país on més ha triomfat, sens dubte, és Alemanya, on Després de la pluja també va obrir-li les portes i on, més tard, s’hi han estrenat una desena de textos dels que se n’han fet més de 100 produccions.

Après la pluie es podrà veure del 29 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018 al Théâtre du Vieux-Colombier dirigida per la suïssa Lilo Baur i un repartiment format per Véronique Vella, Cécile Brune, Alexandre Pavloff, Clotilde de Bayser, Nâzim Boudjenah, Sébastien Pouderoux i Anna Cervinka.

Escrit per
Ivan F Mula
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!