Sergi Belbel estrenarà ‘Després de la pluja’ a la Comédie Française

Redacció

La dramaturga Cristina Clemente donava l’alerta a Twitter :”Sergi Belbel, primer autor català que estrenarà a la Comédie Française. Bravo!”. Ho celebraven després altres companys de professió. No és per menys. La dramatúrgia catalana arribarà per primer cop a un dels temples del teatre europeu. Ho farà amb Després de la pluja, una comèdia situada al terrat d’un gratacel on coincideixen oficinistes que hi pugen furtivament per fumar i confessar-se pors, odis i maldecaps.

Premi Molière 1999 a la millor obra còmica, Premi Crítica Serra d’Or 1994 i Premi Nacional de Literatura Catalana de Teatre 1995, Després de la pluja (1992) -juntament amb Carícies (1991)- va suposar un abans i un després en la trajectòria de Sergi Belbel. No només la crítica va començar a interessar-se més per la seva obra, sinó que a més a més, va començar a estrenar-se fora de Catalunya. Des d’aleshores Belbel ha estrenat a més de 30 països d’Europa, Àsia i Amèrica. El país on més ha triomfat, sens dubte, és Alemanya, on Després de la pluja també va obrir-li les portes i on, més tard, s’hi han estrenat una desena de textos dels que se n’han fet més de 100 produccions.

Après la pluie es podrà veure del 29 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018 al Théâtre du Vieux-Colombier dirigida per la suïssa Lilo Baur i un repartiment format per Véronique Vella, Cécile Brune, Alexandre Pavloff, Clotilde de Bayser, Nâzim Boudjenah, Sébastien Pouderoux i Anna Cervinka.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!