El Raluy estrena carpa i espectacle

Mercè Rubià

Amb carpa renovada, el Raluy torna un any més al Port Vell per oferir el seu espectacle de circ basat en l’essència tradicional de la vida nòmada, el treball en família i la proximitat del públic, The Big Top.

TEATRE_BARCELONA-raluy-REVISTA_6

El Raluy és un circ tradicional, familiar i nòmada, un esperit que es manté des que Lluís Raluy i Marina Tomàs Jorba van fundar el Circ-Museu Raluy als anys 70 amb els seus quatre fills: Lluís, Carlos, Eduard i Francesc. A dia d’avui encara són diferents generacions de la família les qui treballen a l’espectacle. El Lluís fill i el seu germà, Carlos, són el Pallasso i el Ring Master que ens reben a la carpa i ens van presentant la resta de la família, juntament amb els clowns Jersey Swider i Francis Raluy.

Rosa Raluy ofereix l’espectacle més delicat, un homenatge a l’escultor francès Alexandre Calder, que serveix d’inspiració per a una espectacular mostra d’equilibrisme. El seu marit, William Giribaldi, és el malabarista, i les seves filles, Kimberley i Jillian, de 16 i 14 anys, són les joveníssimes acròbates que ofereixen una de les novetats de l’espectacle, els Jocs Icaris, una de les especialitats acrobàtiques més difícils. També hi trobem Louisa Raluy amb el seu número de bola aèria, les acrobàcies dels ucraïnesos Golden Stars, la parella Jean-Christophe de Beauchamp i Kerry Raluy i el seu número aeri, el Cow Boy Patrick Gruss Bouglione i els monocicles de Neiedziela i Emily Swider Raluy. I, atenció, la recuperació d’un número especial, el de la gallina, amb què volen mostrar el seu desacord a la prohibició d’exhibir animals en públic. Tot, en una nova carpa encara més clàssica on es recuperen les perxes i on hi caben fins a 700 persones i que, al març, quan acabi la temporada a Barcelona, es prepararà per viatjar de gira per tot el món.

TEATRE_BARCELONA-circ_raluy-REVISTA_5

TEATRE_BARCELONA-circ_raluy-REVISTA_3

TEATRE_BARCELONA-circ_raluy-REVISTA_4

TEATRE_BARCELONA-raluy-REVISTA_10

TEATRE_BARCELONA-circ_raluy-REVISTA_1

TEATRE_BARCELONA-circ_raluy-REVISTA_12

TEATRE_BARCELONA-Circ_raluy-REVISTA_2

Text i fotografies: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!