Tot el que necessites per anar al teatre

Quina incidència tindran en els teatres les noves ajudes aprovades pel Ministeri?

6 maig 2020
n

El Ministeri de Cultura ha anunciat, aquest dimarts 5 de maig, un nou paquet de 76,4 milions d’euros per afrontar la crisi econòmica que ha provocat el Covid-19.

El Govern d’Espanya destinarà 20 milions d’euros a un fons de garanties que permeti la promoció de diverses línies de crèdit per valor de 780 milions d’euros per a les petites i mitjanes empreses del sector.

El sector de les arts escèniques accedirà a un mínim de 40 milions d’euros que li suposarà, segons l’executiu, liquiditat immediata. Aquest sector, respecte als altres (musica, cinema, llibres i audiovisuals) serà el més beneficiat i rebrà 13,35 milions d’euros que es distribuiràn entre sales i companyies.

Els treballadors del sector cultural tindran, a més, un accés extraordinari sempre i quan no hagin pogut acollir-se a la prestació per atur, pel seu caràcter intermitent. Aquesta és la mesura que portaven reclamant els representants de les àrees escèniques des de l’inici de la crisi, ja que afecta el 45% dels contractes en el seu sector. La prestació serà per un màxim de 180 dies i només es necessitarà haver cotitzat 19 dies en 2019 per accedir-hi.

El Reial Decret recull també avenços i compensacions per als contractes d’espectacles no realitzats a causa de la crisi, però només per a aquells subscrits amb les administracions públiques.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari