‘Abans que arribi l’Alemany’, l’empoderament d’una dona amb Alzheimer

Redacció

Marta Barceló presenta Abans que arribi l’Alemany, una tragicomèdia sobre l’empoderament d’una dona diagnosticada d’Alzheimer protagonitzada per Muntsa Alcañiz i Pedro Mas. Del 8 de març al 2 d’abril a La Seca-Espai Brossa.

Marta Barceló té clar que no vol que es parli de la seva obra només fent referència a l’Alzheimer. “No és una obra sobre la malaltia, sinó que és una eina per explicar l’empoderament d’una dona davant d’una situació complicada. És una obra molt vitalista”.

La protagonista és la Júlia, una dona a la seixantena que acaba de ser diagnosticada de la malaltia. La imminència del seu desenvolupament, així com les reaccions de la seva família i coneguts, la condueixen a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per tal de viure plenament el temps de consciència que li resta.

L’obra, guanyadora del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, “no és un drama ni una comèdia, però sí que hi ha humor”, explica la dramaturga. Hi ajuda el fet que l’acció se situa en un moment incipient de la malaltia, quan encara és un preludi del que vindrà. Així, “l’obra no tracta tant de les conseqüències de la malaltia, com de l’amenaça que aquesta suposa en un futur proper” i les preguntes, inquietuds i reaccions de la protagonista davant l’anunci d’aquesta malaltia.

Així doncs, la Júlia “plora, crida, riu, s’atreveix, estima, gaudeix i decideix” i ho fa “amb una nova consciència, gairebé com una militància, com un acte polític”, continua Barceló. “Per a poder fer-ho, es recolza en tots els personatges que l’acompanyen en aquest viatge, que són molts i molt diferents. De cadascun en treu alguna cosa: una pista, un camí, una possibilitat, un punt de vista, un objecte, un motor… i a partir de tot això, viu amb intensitat perquè sap que el compte enrere ja ha començat, i que el que no faci ara, ja no ho farà mai.”

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!