Per fi arriba el relleu de Pepe Rubianes: Hitler

Comunicació

No sabem si serà el relleu, però sí que seguirà les seves passes. L’acompanyen Freud, Cleòpatra, Gandhi i Maria Magdalena en un nou espectacle al Teatre Coliseum.

Minoria Absoluta, la productora de “Polònia” i “Crackòvia”, presenta un espectacle d’humor on els coneguts personatges històrics pugen a l’escenari per parlar de la seva vida i donar la seva opinió de la situació actual.

La idea va sorgir dels guionistes del Polònia i de El Cansancio, la productora que lidera Berto Romero. “Tots vam pensar que podria ser interessant fer un espectacle humorístic amb aquests personatges”, afirmava Toni Soler. “No dista molt del que ja vam fer amb La Familia Irreal: barrejar allò solemne i sagrat, com és el passat, amb un format molt més banal. Això ajuda a trobar un resultat explosiu: l’humor no discrimina èpoques ni fronteres”.

TEATRE_BARCELONA_Magical_History_Club_Coliseum

A Magical History Club els monòlegs es barrejaran d’una manera molt dinàmica amb cançons originals, balls i moments de ficció als camerinos del club, on podrem veure quines relacions tenen aquests personatges tan dispars entre si.

El resultat no deixarà indiferent a ningú. El director, Marc Crehuet (El rei borni, Pop Ràpid), ho té clar: “És un espectacle gamberro, boig, i per riure un munt”. “Hem volgut trencar amb l’espectacle convencional de monòlegs: no només fan un repàs històric de les seves vides, sinó que reflexionen sobre la realitat, amb una mirada que ve de la perplexitat absoluta, amb uns coneixements antiquats que permeten fer humor i crítica amb molta ironia”.

COM HAN ARRIBAT AQUÍ?

L’espectacle s’inicia amb una peça audiovisual que explica l’arribada dels cinc personatges als nostres dies. Stephen Hawking (interpretat per Berto Romero) n’és el culpable, ja que ha aconseguit fer un forat de cuc en la quarta dimensió i viatjar al passat, on ha segrestat aquestes personalitats per tal que puguin aportar llum sobre diversos aspectes històrics. En arribar a Barcelona van esdevenir celebrities, però passat un any han deixat d’interessar a la gent i han muntat un espectacle junts per explicar les seves misèries.

Alain Hernández bromejava quan explicava que interpreta a un Hitler “a qui li agrada molt fer discursos i monòlegs, perquè congrega a molta gent, però li agradaria més trobar feina de lo seu, de genocida”. Mireia Portas salta de reina d’Espanya a reina d’Egipte encarnant a una Cleòpatra en hores baixes, inspirada en els posats estiuencs de l’Ana Obregón. A Queco Novell li toca el pare de la psicologia moderna, Sigmund Freud, i a Lluís Villanueva un famèlic Mahatma Gandhi “content de descobrir el McDonalds”. La controvertida parella de Jesucrist, la prostituta Maria Magdalena, ha estat contractada al club per fer un streaptease. L’actriu Betsy Túñez afirmava d’ella: “sóc la típica tia plasta que a les cites no para de parlar del seu ex. Porto 2000 anys enganxada a Jesús”.

RIURE PRENENT UNA COPA

“Magical History Club”, escrit per Pau Escribano, Toni Soler, Marc Crehuet, Rafel Barceló i Jaume Buixó, s’ambienta en un club de varietats estil Las Vegas. La platea guardarà com a herència del The Hole l’entramat de tauletes on l’espectador podrà prendre una copa en tant que mira l’espectacle. El Grup Balañà aposta així per una línia d’espectacles cabareters i humorístics per al seu teatre de la Gran Via barcelonina.

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
  • Àlex Martínez Vidal
    Àlex Martínez Vidal

    Moltes ganes de veure-ho, bravo per la premisa, em sembla genial :)

    Respondre
    23/02/2014
Enllaç copiat!