‘Nua’, la radiografia d’un trastorn alimentari i la pressió estètica

Rubén Garcia Espelta

La Sala Versus Glòries albergarà a partir del 7 d’abril Nua (Radiografia d’un trastorn), un monòleg dramàtic amb molts tocs de comèdia, escrit per la mateixa actriu Ann Perelló i Andrea Ros i dirigit per Marta Aran.

L’espectacle retrata, en primera persona, el cas d’una jove que decideix tornar a casa després d’anys de viure fora. Un cop allí es retroba amb els fantasmes dels quals vas fugir: un trastorn d’alimentació.

L’obra, plantejada com un monòleg i basada en la història de la mateixa autora i actriu protagonista, posa el focus en les causes més que en les conseqüències d’un problema al qual es veuen empeses, especialment, moltes dones per encaixar en un cos normatiu. “El text sorgeix de la necessitat d’explicar el meu secret: vaig tenir un trastorn alimentari des dels 14 fins aproximadament els 23”, explica Perelló: “Creiem que és el moment de parlar de com el patriarcat, de ben petites, ens introdueix ben endins aquesta necessitat de control del cos”.

Nua (Radiografia d’un trastorn) parla sobre un tema que, per a moltíssimes persones, és un tabú. Per fer-ho l’autora ha fet procés d’introspecció del dolor i de documentació amb companyes, amigues, mares, germanes i professionals de la psicologia. L’objectiu és clar: cal posar sobre la taula els TCA, sense banalitzar-los, i donar veu a totes aquelles dones que no han pogut parlar o que no saben com fer-ho.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!