‘Nit de reis (o el que vulgueu)’ d’Els Pirates es podrà tornar a veure a l’Akadèmia

Redacció

La companyia Els Pirates Teatre reprèn la producció Nit de reis (o el que vulgueu)estrenada a la Biblioteca de Catalunya en el marc del Festival Shakespeare, i la porta ara a escena en una nova versió revisada al Teatre Akadèmia. L’obra, coproduïda pel mateix Teatre Akadèmia, es podrà veure del 12 de desembre al 13 de gener (amb funcions especials el dia de Nadal i Sant Esteve).

En aquesta nova producció, amb dramatúrgia i direcció d’Adrià Aubert, hi ha novetats en el repartiment, que està format per Eduard Autonell, Mònica Barrio, Ricard Farré, Xavi Frau, Carles Gilabert (en el paper de Malvolio), Ariadna Pastor, Lluna Pindado, Mònica Portillo, Josep Sobrevals i Vanessa Segura, que interpreta a la Senyora Tobies, un personatge que canvia de gènere respecte a l’obra original, essent aquesta una altra de les novetats importants de l’adaptació.

Concebuda com una peça d’entreteniment que tancava el cicle festiu del Nadal, Nit de Reis és la novena comèdia de Shakespeare, i la primera que va més enllà d’una simple història d’embolics on les relacions amoroses, sovint falses, arriben a ser perverses. Nit de Reis és considerada una de les comèdies més divertides de l’autor.

El desig és el tema principal d’aquesta peça teatral, però és la lluita de la raó i la bogeria el tema que ha interessat veritablement a Els Pirates Teatre a l’hora de posar-la en escena. Qui és que està realment boig? Aquell que ha de fer el boig, aquell que es fa el boig o aquell que fa bogeries? Perquè la raó és tan fàcil de capgirar com un mitjó i els personatges d’aquesta obra sovint es deixen endur pel desig, tractant l’amor amb total lleugeresa.

Nit de reis (o el que vulgueu) es va poder veure durant la temporada 2014-15 al Maldà, a la Biblioteca de Catalunya i al Festival Shakespeare de Neuss, Alemanya. Aquest Nadal, es podrà tornar a veure al Teatre Akadèmia del 12 de desembre al 13 de gener.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!