Luis Raluy, un dels fundador del Circ Raluy, mor als 79 anys

Redacció

El director de circ, pallasso i matemàtic Luis Raluy Tomàs, un dels patriarques del Circ Raluy, ha mort aquest dimecres als 79 anys, mentre estava de gira a València, segons han informat els seus familiars a través de les xarxes socials.

Nascut el 25 de febrer de 1942 a Sant Adrià de Besòs (Barcelona), era el gran dels quatre germans de la segona generació dels Raluy (Lluís, Carlos, Eduardo i Francis). Fill del fundador Luis Raluy Iglesias i de la igualadina Marina Tomàs Jorba, va viatjar des de sempre per camins i carreteres de tot el món, vivint en un carro, seguint l’ofici familiar. Des de fa 5 anys el Circ Raluy ha patit diferents escicions: el Raluy Històric, amb una de les seves nebodes, Rosa, filla del també difunt Carlos Raluy; el Raluy Legacy, en mans de les seves filles, Louisa i Kerry; i el Raluy Classic, al capdavant del qual hi ha un dels germans, Francis.

Luis Raluy. Imatge: Julio Carbó

Amb la cara pintada de blanc buscava el somriure dels espectadors. Durant la seva trajectòria també va fer d’home bala, trapezista volador i acròbata de doble barra fixa. Luis Raluy també va ser molt aficionat a les matemàtiques i amb només deu anys ja despuntava en aquesta matèria. Després de girar per diferents llocs del mon Luis va conèixer a l’anglesa Barbara Rastall, mare de les seves filles i àvia de quatre néts, Niedziela, Emily, Benicio i Charmelle.

Descobreix els orígens de la nissaga Raluy clicant aquí.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!