La Villarroel estrena ‘La dansa de la venjança’ de Jordi Casanovas

Redacció

La Villarroel estrena La dansa de la venjança, una producció pròpia amb text de Jordi Casanovas i direcció de Pere Riera. En aquest text, Casanovas s’endinsa en el revers més tenebrós dels conflictes de parella, un tour de force amb dos boxadors incansables: Laia Marull i Pablo Derqui. El dramaturg s’ha mostrat molt feliç de “poder tornar a aquesta sala i fer-ho amb aquesta obra tan diferent de les moltes altres coses que he escrit abans”, ha apuntat.

Segons han explicat a la roda de premsa, Casanovas no tenia disponibilitat per poder dirigir-la però va creure que, en aquest cas, no era imprescindible que ell fos també el director. En aquest punt és on entra Pere Riere que va acceptar el repte tot i la seva reticència inicial a dirigir qualsevol text que no fos seu. “Em fa por fer una mala interpretació del text però, en aquest cas, no només em va agradar el projecte i els actors, també em va tranquil·litzar saber que podria tenir al costat a l’autor per a qualsevol dubte”, ha explicat. Aquesta és la seva primera experiència com a director d’un text aliè en el circuit professional.

En aquest quart text que presenta a La Villarroel, Casanovas planteja la lluita dialèctica que sorgeix en una separació per tal de conquerir el futur, encarnat en el fill i en la seva educació. Un treball d’actors que ens presenta un viatge a la psicologia autodestructiva dels personatges que ens recorda Qui té por de Virgínia Woolf? d’Edward Albee. Una dona i un home que se separen i que situen la seva batalla en el pitjor camp possible, el propi fill. “És com assistir a la discussió íntima d’una parella mirant pel forat del pany”, ha explicat el director.

Casanovas planteja i ens demana si, quan la civilització s’acaba, tornem a l’animalitat. Vivim immersos en una violència sistèmica? I què seríem capaços de fer, si ens portessin al límit?La protagonista, Laia Marull, ha volgut afegir que “La Villarroel és el millor espai per fer aquesta obra perquè afavoreix molt la sensació d’intimitat”.

La dansa de la venjança es podrà veure a La Villarroel del 8 de febrer al 17 de març.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!