‘La traviata’ en xancletes

Redacció

Prepareu les xancletes, la tovallola i l’entrepà perquè el proper 18 de juliol, a l’òpera, s’hi podrà anar en banyador. La platja de Sant Sebastià de la Barceloneta acollirà, a través d’una gran pantalla, la representació de La traviata, el drama operístic basat en la famosa novel·la La dama de les camèlies d’Alexandre Dumas fill.

TEATRE_BARCELONA-liceu_a_la_fresca-REVISTA_1

La traviata de Verdi és una de les òperes més grans del repertori operístic mundial. Al Gran Teatre del Liceu s’ha representat fins a 232 vegades. Aquest cop, però, es podrà veure en un fals directe (per eliminar els dos entreactes de mitja hora) a través d’una gran pantalla a la plaça del Mar de la platja de Sant Sebastià (aforament de 2000 persones), el Palau Robert (600 persones) i el mateix Liceu, a més de fins a 11 localitats catalanes més. D’aquesta manera, el teatre recupera la iniciativa El Liceu a la fresca per acostar l’òpera a nous públics.

La iniciativa compta, a més, amb la complicitat de Televisió de Catalunya, que hi col·labora amb la transmissió pel 33 de l’òpera i la difusió del senyal perquè es pugui seguir simultàniament per totes les localitzacions a partir de les 22:00h. Des de la platja de Sant Sebastià Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l’argument i detalls de l’obra i, a la vegada, conversaran amb el públic assistent. Prèviament, el 33 oferirà un capítol del programa Òpera en texans dedicat a La traviata.

L’espectacle relata la història de la Violetta, una cortesana que al llit de mort recorda la seva vida. Amb la voluntat d’esdevenir un atac directe a la hipocresia de la societat, La traviata és a la vegada una exaltació a la vida a i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió i el sacrifici, que es veuen frustrades pel judici implacable d’una societat classista.

El Gran Teatre del Liceu ja havia realitzat aquesta activitat amb anterioritat sota el nom d’Òpera a la Platja, permetent la difusió de grans produccions com Norma, el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu, Turandot, Doña Francisquita i Carmen.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!