La llum i el moviment dels quadres de Sorolla, fets dansa al Liceu

Redacció TeatreBarcelona

El Ballet Nacional de España torna al Liceu, després de 10 anys, amb l’espectacle Sorolla, una posada en escena que reflecteix la llum, la frescor i el moviment de la pintura de l’artista valencià.

TEATRE_BARCELONA-sorolla_liceu-neus_riba-REVISTA_1

El muntatge es fixa en la col·lecció Visión de España que Joaquín Sorolla va pintar el 1911, per encàrrec de la Hispanic Society de Nova York, i es podrà veure del 23 al 26 de juliol. L’obra és una creació d’Antonio Najarro, actual director de la companyia, acompanyat de Manuel Coves, en la direcció musical, Franco Dragone en la direcció d’escena, Juan José Colomer com a compositor i els coreògrafs Arantxa Carmona, Miguel Fuente i Manuel Liñán.

40 ballarins repassen les danses populars de les diferents regions d’Espanya d’acord amb la mirada personal del pintor valencià, plastificada en el vestuari dissenyat per Nicolas Vaudelet. Sorolla és un viatge per la Península Ibèrica que recull les danses més significatives del seu folklore, unit a altres creacions de la dansa clàssica espanyola, escola bolera i flamenc.

TEATRE_BARCELONA-sorolla_liceu-neus_riba-REVISTA_2

El Ballet Nacional de España va debutar al Liceu la temporada 1984/85 sota la direcció de Maria de Ávila amb Danza y Tronío, Ritmos y Medea. Van tornar dos anys després amb Carmen i la temporada 1988/89 amb El sombrero de tres picos, Bolero, Fandango, Los Tarantos, Alborada del gracioso, i Danza IX. Posteriorment, també es va poder veure el 1993/94 amb Medea i Danza y TroníoEl loco, va ser l’últim muntatge que el Ballet Nacional va oferir durant la temporada 2004/05, ara fa 10 anys.

TEATRE_BARCELONA-sorolla_liceu-neus_riba-REVISTA_3

Tota la informació sobre horaris i entrades, a la fitxa de l’espectacle:

Fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!