Tot el que necessites per anar al teatre

Ballet Nacional de España: Sorolla

Ballet Nacional de España: Sorolla

Sorolla és un espectacle inspirat en la col·lecció Visión de España del pintor Joaquín Sorolla, creada per encàrrec de la Hispanic Society de Nova York l’any 1911. El genial pintor valencià hi va plasmar la seva visió personal d’Espanya, els seus costums i els seus balls.

SINOPSI

Un viatge per la Península amb les danses més significatives del seu folclore, unit a altres creacions de dansa clàssica espanyola, escola bolera i flamenc. La llum, la frescor i el moviment de la pintura de Sorolla quedan reflexats en la posada en escena de Franco Dragone, així com a través del disseny de vestuari de Nicolás Vaudelet i de la partitura del valencià Juan José Colomer.

LA COMPANYIA

Fundat fa 35 anys i amb Antonio Gades com a primer director, el Ballet Nacional de España ha evolucionat per preservar l’interès per tots els estils del ball espanyol, conjugant modernitat i tradició. Des de 2011 la companyia està dirigida per Antonio Najarro.


Valoració espectadors
  • Josep Oliva Sasé

    Avui si que hem gaudit de valent en el Liceu amb el Ballet Nacional de España i l’Orquestra Simfònica del G. T. del Liceu. Un espectacle de dansa que fa un recorregut per les diferents regions espanyoles, tot ell inspirat en el pintor de la llum. Una coreografia magnífica, una interpretació excel·lent per part de ballarins principals, primers ballarins, solistes i cos de ball sense excepció. Un vestuari d’una riquesa i colorit espectacular I una posada en escena amb uns efectes visuals i d’il·luminació impressionants. Poc més puc afegir perquè ens ha semblat extraordinari, i el públic així mateix ho ha sabut valorar dempeus i amb llargs aplaudiments.

    26/07/2015
Articles relacionats
La llum i el moviment dels quadres de Sorolla, fets dansa al Liceu

La llum i el moviment dels quadres de Sorolla, fets dansa al Liceu

24 juliol 2015

El Ballet Nacional de España torna al Liceu, després de 10 anys, amb l’espectacle Sorolla, una posada en escena que reflecteix la llum, la frescor i el moviment de la pintura de l’artista […]