MUSICAL

‘La historia interminable’, un musical que reivindica el paper de la imaginació

Després de la seva estrena absoluta a Madrid, el musical farà temporada al Teatre Apolo

Irene Herrero Miguel

Neverending storyyyyy…” segur que en llegir el titular ha sonat aquesta cançó al teu cap. És inevitable. La cançó composta per Giorgio Moroder i interpretada pel cantant Limahl va ser el tema principal d’aquesta pel·lícula alemanya que va marcar diverses generacions. L’any 1984, la història de Bastian i Atreyu basada en el mític llibre de Michael Ende, feia el salt a la gran pantalla i aquest 2023 la història en fa un altre: aquest cop als escenaris i en forma musical.

El musical explica la història d’una emperadriu i d’un regne en perill. Només Atreyu i Bastian, els protagonistes de la història, podran evitar el desastre llegint amb passió un llibre màgic. Junts emprendran un viatge a través de terres fantàstiques plenes de dracs, gegants i monstres màgics. Un trajecte sense bitllet de tornada que també els servirà per enfrontar-se als seus propis malsons. “És una història d’esperança, on descobrirem que no hi ha límits per a la fantasia, però que també és una història que ens parla d’un nen que està patint bullying”, comenta l’actor Àlex Forriols: “A través de la història, el protagonista s’anirà descobrint a si mateix com una persona valenta, diferent i madura, capaç d’enfrontar-se als seus problemes”. Segons l’actriu Natàlia Zarco: “És una història que vol recuperar el que hem estat i que mai hem de perdre de vista: el nen o la nena que tots i totes portem a dins”.

La historia interminable es basa fidelment en el text original i incorpora novetats respecte a la versió cinematogràfica: “Hi ha fragments i personatges que formen part del llibre que no tenen cabuda a la pel·lícula, però que sí que apareixen en aquest musical”, explica Dario Regattieri, que produeix l’espectacle gràcies a Beon Entertainment. “És una història màgica que ha marcat generacions i que ara cobra vida al teatre amb una posada en escena inèdita”. L’espectacle és una superproducció que utilitza l’animatrònica per dotar de realisme criatures com Fújur, el mític drac blanc, construït amb 50 metres de roba de peluix. La proposta promet traslladar al públic, durant 150 minuts, a un món de fantasia a través de personatges memorables interpretats per un elenc de més de 35 persones. “Aquesta és la nostra aposta decidida pels musicals nacionals i volem demostrar que podem fer grans produccions, sense necessitat de portar franquícies”, indica el productor.  

Un clàssic de la literatura juvenil

La historia interminable és una novel·la de l’escriptor alemany Michael Ende publicada per primera vegada en alemany el 1979. Un èxit que s’ha traduït a més de 36 llengües i s’ha portat al cinema en diverses ocasions. Un nou clàssic de la literatura juvenil que el seu autor ha defensat com un text que va més enllà de la mera narració per convertir-se en una crítica i per reivindicar el paper de la imaginació a l’hora d’entendre la realitat que ens envolta.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Irene Herrero Miguel
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!