La Fura dels Baus inaugura el Grec 2014 amb el primer Smart Show

Redacció TeatreBarcelona

La companyia catalana obre l’edició més “creativa i participativa” del Festival de Teatre de Barcelona amb M.U.R.S un espectacle interactiu i molt tecnològic.

TEATRE_BARCELONA-grec_murs_la_fura_dels_baus

El Festival Grec d’enguany ha dedicat la major part del seu pressupost, de tres milions d’euros igual que l’han passat, a consolidar-se com un espai de creació (i no només de programació): d’entre els 80 espectacles que presenta, hi hauran 30 coproduccions, 8 d’elles internacionals. Probablement, però, no hi haurà grans carpes per encabir els espectacles: “Hem preferit invertir en persones que en ferros”, explica el director Ramón Simó, fent predominar la creació per sobre les estructures, davant la situació de la cultura escènica al nostre país que considera “deplorable”. També pretenen fer créixer la participació dels espectadors amb el Grec i, en aquesta línia, han escollit per inaugurar-lo un muntatge on la seva presència serà determinant: M.U.R.S.

L’ESPECTACLE INAUGURAL

La Fura dels Baus treballa actualment en el primer smart show de tots els temps: “El suposat mon feliç on vivim es veu truncat per un setge”, relata Simó, es produeix un atemptat i aquella gent “lliure” es veu segmentada. Una app mòbil permetrà als espectadors posicionar-se: “Podran fer la revolució, participar-hi prenent el poder… o dedicar-se a molestar als veïns”. A alguns els tocarà estar en un lloc VIP i altres podran amagar-se i restar en l’anonimat. S’habilitarà una xarxa de wi-fi tancada pel muntatge, les primeres representacionsdel qual serán gratuïtes.

El castell de Montjuïc, al aire lliure, serà l’escenari per aquesta obra multitudinària que viuran 1500 espectadors. Alguns d’ells, en un projecte científic open data en cooperació amb la Universitat de Barcelona i la Rovira i Virgili, se’ls instal·laran sensors per mesurar dades biomètriques. Els paràmetres de les seves diferents reaccions a una situació de setge i canvi s’analitzaran, tant a Barcelona com a les següents ciutats on M.U.R.S ja té propostes de gira, segons revelen els organitzadors, de moment d’Uruguai i França.

BARTOMEU ENCADENAT

Un Prometeu modern baixa de l’Olimp del Banc Mundial per repartir riquesa entre els humans, i “se li acaba la pensió”. José Sanchis està escrivint actualment el text, vinculat a un projecte pedagògic entre el Grec i l’Institut del Teatre. Lluís Soler i actors de l’Institut protagonitzaran aquesta tragèdia, moderna però amb una estructura clàssica i aprofitant l’arquitectura del Teatre Grec, que en serà l’escenari.

TEATRE MUSICAL

Els amants dels musicals tindran també la seva dosi amb Nevares, un gran drama musical escrit i dirigit per Ignasi Roda, basat en el conte de Pere Calders Aquí descansa Nevares i que comptarà amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Finalment, el Grec co-produeix l’homenatge a Albert Guinovart Nit de musicals que comptarà amb la presencia de grans veus dels escenaris catalans, com Daniel Anglès, el grup vocal Deu de veu, Elena Gadel, Ivan Lavanda i Nina, entre d’altres, sota la interpretació musical de la Banda Municipal de Barcelona.

TEATRE_BARCELONA-grec_nit_de_musicals

Text: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!