La Cubana celebra la vida amb el divertit funeral ‘Adéu Arturo’, al Coliseum

Redacció

La Cubana presentarà del 2 de febrer al 21 de maig Adéu Arturo al Teatre Coliseum de Barcelona. Aquest nou espectacle, que arriba després del seu èxit a Madrid i d’una posterior gira espanyola.

En aquest nou show passarem passaran de l’enllaç matrimonial de Campanadas de boda a un funeral: “Que ningú s’emporti a engany perquè és un espectacle 100% alegre, divertit, on entren tots els ingredients típics de la Cubana“, apunta Jordi Milán, creador i director de l’espectacle i fundador de la companyia.

Adéu Arturo es va estrenar a València al maig del 2018, després que la companyia passés prop d’un any sense sortir de Barcelona representant el musical Gente bien. Ja són prop de trenta ciutats les que han pogut veure aquest nou espectacle, més de 300.000 persones, en els seves 492 funcions, que ret un homenatge aquest il·lustre personatge nascut a Andorra: “En comptes de la ruta normal que seria estrenar a Barcelona, vam decidir anar a Madrid i després fer la gira. Ho hem fet a l’inrevés”, explica Milán.

En aquest espectacle els espectadors es convertiran en assistents al funeral de Arturo Cirera Mompou, un home que s’ha ha viscut la vida intensament, fins al seu últim alè. Arturo mort als 101 anys d’edat havent fet de tot i havent conegut a gent de tota mena, prova d’això és la gran quantitat de personalitats, els espectadors, que acudeixen a donar-li el seu últim adéu al teatre. I ho fan sense penes i sense llagrimes, perquè Arturo volia que el seu funeral fos una gran celebració de la vida i davant la negativa de totes les funeràries a prestar-se a aquesta mena d’esdeveniment, es pren la decisió d’encarregar-li a La Cubana oficiar el comiat: “Hi ha molt d’humor, molta música, molt de color i participació, perquè ens agrada que quan el públic ens ve a veure, s’adoni que realment són ells els protagonistes, són els veritables guionistes, nosaltres ens hem inspirat en ells“,  explica Milán en la presentació de l’espectacle a Madrid.

Xavi Tena, Filomena Martorell, David Ramírez, Annabel Totussaus, Núria Benet, Ález González, Montse Amat, Toni Sans, Virginia Melgar, Miquel Arnau i Víctor Gómez són els actors que interpretaran als personatges d’aquesta ebojarrada comèdia que segur que, amb les seves caracteritzacions i personalitats esperpèntiques, ens recordaran a persones dels nostres entorn, del nostre dia a dia: “Ens inspirem en aquest teatre quotidià que fem a a nostra vida i que, sovint, passa inadvertit com a teatre. Però el gran protagonista de l’obra és, sense dubte, el lloro de l’Arturo. Ernesto, Ernesta i Totoro, són els animals reals que es combinen a cada funció per acompanyar al difunt protagonista.

40 anys de La Cubana

La companyia nascuda a Sitges l’any 1980 està en plena celebració del seu 40è aniversari. Quatre dècades dedicats a fer comèdia del quotidià que han donat per a posar en peus una vintena d’espectacles entre televisió, saraus, inauguracions, presentacions i teatre: “Hem tingut molta sort perquè hem tingut el suport del públic”, diu un agraït Jordi Milán recordant que han estat prop de quatre milions d’espectadors els que han vist els seus treballs fins ara: “Els espectadors han estat la nostra veritable sustentació, el que ens ha subvencionat durant tot aquest temps, i hem pogut viure durant 40 anys fent el que sempre hem volgut fer que és teatre”.

Des del passat mes de juny, i fins al 9 de gener, encara es pot veure a Sitges la exposició La Cubana 40+1 anys: un viatge del no res al 2021, que repassa la trajectòria de la companyia a través d’escenografies, imatges, videos o vestuari.

Un article de José Antonio Alba i Rubén García

Foto Jordi Pla i Andreu Rami

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!