Tot el que necessites per anar al teatre

Josep Maria Miró i La Ruta 40 es pregunten sobre la memòria a ‘Cúbit’

15 maig 2017
n

L’Espai Lliure de Montjuïc acollirà, a partir del proper 17 de maig, l’espectacle Cúbit, de Josep Maria Miró i La Ruta 40, estrenat al Temporada Alta de Girona. L’obra planteja a l’espectador diverses preguntes sobre la percepció de la realitat, la construcció i la deconstrucció de la memòria. 

Josep Maria Miró és un autor d’èxit. El problema, potser, és que ho és més a fora que a casa. A l’Amèrica Llatina no paren de publicar-li textos. Aquí, en canvi, molts no s’estrenen. O d’altres, com Nerium Park, mentre que a Barcelona només es va poder veure durant quatre dies durant el Grec de 2014, a l’altra banda de l’Atlàntic no para de representar-se amb èxit.

L’obra que el va catapultar a l’èxit internacional va ser El principi d’Arquimedes, on Miró reflexionava sobre “l’americanització de les relacions socials” i una societat on som tots sospitosos. A Cúbit aposta per la memòria històrica i la construcció del relat oficial a partir de la història de dos fills que visiten la mare i troben que s’ha instal·lat a casa un noi de la seva edat perquè l’ajudi a escriure unes memòries. El pare, ja mort, havia estat un prohom de la cultura i la societat del país i impulsor d’una fundació de la qual la dona vol escriure un llibre. Aquest jove secretari que ha d’ajudar-la, però, és el fill de l’enemic del pare.

“En totes les obres que escric em faig preguntes i al mateix temps intento traslladar-les als espectadors -diu Miró-. Són temes que m’inquieten i de les que no acostumo a tenir resposta. La situació que plantejo a Cúbit em serveix de punt de partida per a parlar d’una qüestió fràgil i dubtosa com ara la creació de relats oficials”, explica el director.

Anna Azcona, Alberto Díaz, David Menéndez i Sergi Torrecilla són els protagonistes d’una obra que el mateix Miró defineix com “un magnífic i perillós mitjà de comunicació i manipulació”.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari