Josep Maria Miró i La Ruta 40 es pregunten sobre la memòria a ‘Cúbit’

Redacció

L’Espai Lliure de Montjuïc acollirà, a partir del proper 17 de maig, l’espectacle Cúbit, de Josep Maria Miró i La Ruta 40, estrenat al Temporada Alta de Girona. L’obra planteja a l’espectador diverses preguntes sobre la percepció de la realitat, la construcció i la deconstrucció de la memòria. 

Josep Maria Miró és un autor d’èxit. El problema, potser, és que ho és més a fora que a casa. A l’Amèrica Llatina no paren de publicar-li textos. Aquí, en canvi, molts no s’estrenen. O d’altres, com Nerium Park, mentre que a Barcelona només es va poder veure durant quatre dies durant el Grec de 2014, a l’altra banda de l’Atlàntic no para de representar-se amb èxit.

L’obra que el va catapultar a l’èxit internacional va ser El principi d’Arquimedes, on Miró reflexionava sobre “l’americanització de les relacions socials” i una societat on som tots sospitosos. A Cúbit aposta per la memòria històrica i la construcció del relat oficial a partir de la història de dos fills que visiten la mare i troben que s’ha instal·lat a casa un noi de la seva edat perquè l’ajudi a escriure unes memòries. El pare, ja mort, havia estat un prohom de la cultura i la societat del país i impulsor d’una fundació de la qual la dona vol escriure un llibre. Aquest jove secretari que ha d’ajudar-la, però, és el fill de l’enemic del pare.

“En totes les obres que escric em faig preguntes i al mateix temps intento traslladar-les als espectadors -diu Miró-. Són temes que m’inquieten i de les que no acostumo a tenir resposta. La situació que plantejo a Cúbit em serveix de punt de partida per a parlar d’una qüestió fràgil i dubtosa com ara la creació de relats oficials”, explica el director.

Anna Azcona, Alberto Díaz, David Menéndez i Sergi Torrecilla són els protagonistes d’una obra que el mateix Miró defineix com “un magnífic i perillós mitjà de comunicació i manipulació”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!