SALA FLYHARD

Israel Solà debuta com a dramaturg, sense La Calòrica, a la Sala Flyhard

'Austràlia' és una peça sobre el dilema de tenir descendència o no i totes les pors i inquietuds que això comporta

Rubén Garcia Espelta

La Sala Flyhard estrena aquest octubre Austràlia , el nou text de Israel Solà. El director debutarà com dramaturg en solitàri, fora de la companyia La Calòrica, en aquesta comèdia dramàtica sobre les maternitats i, sobretot, sobre els vincles familiars que es veurà a la sala del 27 d’octubre al 19 de desembre.

Austràlia és un road trip que reflexiona sobre els vincles familiars a partir de la història de tres germanes que han perdut el contacte i no són conscients de la degradació de la seva relació. Tres germanes que, tot i haver tingut experiències vitals molt semblants, es mostren molt diferents en l’edat adulta. La història parteix quan una d’elles, que viu a l’estranger, li demana a una d’elles un òvul per poder tenir un fill i el que ha priori sembla una resposta contundent acabarà per despertar dubtes.

“En un món on el concepte família evoluciona molt ràpidament, ens hem de plantejar què vol dir exactament aquesta paraula”, explica el dramaturg i director: “A priori pensem que tots estaríem d’acord en la resposta, però en situacions més complexes com la que planteja aquest muntatge de seguida notes els límits d’aquestes afirmacions”. La peça reflexiona sobre el dilema de tenir descendència o no i tot el que això comporta: pors, pressions, desitjos o frustracions.

Protagonitzada per Ester Cort, Carme Poll, Meritxell Huertas i Brian Lehane, l’obra parteix d’ una història basada en una anècdota real d’una amiga seva que va viure aquesta mateixa situació: “Quan m’ho va explicar de seguida va sorgir el debat i ràpidament vaig veure que hi havia alguna cosa interessant en aquella situació que desafiava els nostres paràmetres sobre què vol dir ser família”.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!