5 obres per la memòria històrica

Redacció

CICATRIUS, TEATRE CONTRA LA BARBÀRIE NAZI

Exquis Teatre presenta el cicle Cicatrius amb l’objectiu d‘impedir que s’oblidi un dels episodis més negres de la història d’Europa: l’Holocaust i el genocidi nazi. El cicle, que es durà a terme en diferents espais de Barcelona, compta amb la col·laboració d’entitats com el Memorial Democràtic, Amical Mauthausen o la Comunitat Isrealita de Barcelona. A partir del dimecres 18, a la Casa de la Seda s’hi recrea la Conferència de Wannesse a partir de la transcripció i els documents reals fets públics durant els Judicis de Nuremberg. Quinze actors es posen a la pell dels dirigents nazis.

En el mateix cicle, a l’Àtic 22 s’hi pot veure la reposició de La nit de Helver. L’obra del polonès Ingmar Villqist recrea la nit tràgica del 9 de novembre de 1938, quan es van assassinar i detenir milers de jueus, a més de cremar-los sinagogues i comerços. Ho fa, però, sense identificar el país ni el règim perquè, segons expliquen els actors, Sergi Torrecillas i Alba Florejachs, “podria parlar de qualsevol règim feixista o guerra, també d’avui”.

RECORDANT MARC BLOCH

La nit del 16 de juny de 1944 la Gestapo va assassinar 30 membres de la resistència francesa. Un d’ells era Marc Bloch, historiador medievalista francès i combatent condecorat tant a la Primera com la Segona Guerra Mundial. hISTÒRIA, una proposta 100% Sixto Paz -escrita per Jan Vilanaova i dirigida per Pau Roca-, vol retre homenatge a la seva manera d’entendre i viure la història; allunyada dels fets grandiloqüents, dates i noms.

UNA FAMÍLIA INTOXICADA PEL NAZISME

Krystian Lupa dirigeix al Teatre Lliure un text fonamental del dramaturg Thomas Bernhard basat en fets reals. Hi trobem una família intoxicada pel nazisme i una humanitat malalta i esguerrada.

MEMÒRIA HISTÒRICA A LA FÈNIX

Alba Valldaura ret homenatge a les dones que van viure la il·lusió de la República, van patir una Guerra Civil, una postguerra marcada per la fam i malviure durant una dictadura.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

El nou any teatral començarà amb gran estrenes, però també hi haurà lloc per recuperar èxits que ja han passat per la cartellera que brindaran noves oportunitats als espectadores i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!