Escena Poblenou: 15 anys d’heroïcitats i barri

Redacció

El Festival Escena Poblenou arriba al seu 15è aniversari del 20 al 23 d’octubre amb 22 espectacles de teatre, dansa, circ i performance en diversos espais del barri i per a públic ben divers. 

teatre_barcelona-escena_poblenou-revista_1-copia

El Festival Escena Poblenou no és un festival convencional. I no ho és perquè té un valor afegit: la implicació del barri. Segurament -bé, segur- no té un gran pressupost, ni uns caps de cartell mediàtics, però té un teixit associatiu implicat i uns artistes fidels satisfets a passar-hi en diverses edicions. No us estranyeu, doncs, si a partir d’aquest dijous 20 trobeu pel Poblenou veïns i comerciants amb capa vermella (símbol de la 5a edició), contribuint a una nova edició d’aquesta heroïcitat que suposa tirar endavant un festival d’arts escèniques ple de propostes contemporànies i arriscades amb una sabata i una espardenya.

Impulsat per Ada Vilaró i Sergi Estebanell, el Festival celebra el seu 15è aniversari amb el mateix compromís del primer dia: donar suport a la creació i els artistes, a més de vincular-los al barri que els ha vist créixer. És per això que el dijous, el primer dia de programació, s’obren les portes de la Sala Beckett -recent arribada al barri- per mostrar els Embrions de diferents projectes abans de ser estrenats on, entre d’altres, Carla Rovira i Les Impuixibles (Clara i Ariadna Peya) hi presenten Aüc, un crit contra la violència sexual en l’àmbit familiar.

A més, el Festival també estrenarà fins a una desena d’espectacles, com ara Be Claude, de la reconeguda companyia francesa 1 WATT, que explora un teatre ple d’energia, d’impuls vital, fulgurant, absurd i burlesc; aTush, de la companyia CARLO Mô & Mr. Di, un potent espectacle que és un joc físic sobre els límits de l’humor i el dolor o el colorista espectacle de carrer Argonautes, interpretat per artistes de trajectòria internacional vinculats a la cultura hip hop, en el qual fusionaran teatre amb beatbox, música, breakdance, popping, grafit i dansa contemporània.

COMPLICITATS

A més de la complicitat amb el veïnat, que participa en diferents propostes, l’Escena Poblenou també manté contacte permanent amb espais com l’Antic Teatre, El Graner, la Central del Circ o FiraTàrrega, que hi portaran espectacles com A Placer de Labuena Compañía, un espai on l’espectador podrà fer el que li vingui de gust, des de ballar a ésser Nick Cave o descomposar-se a petons; Kopfkino de Mariona Naudin, una peça que utilitza el cos com a eina fonamental per a endinsar-nos en els espais de marge que existeixen quan allò ficcional i allò quotidià es troben; Amigoo, de la reconeguda companyia Mumusic Circus; l’espectacle performàtic participatiu El diván de la peluquera de la companyia Sienta la Cabeza que comptarà amb la implicació de diferents perruquers del Poblenou; o Handle with care de Diana Gadish, un espectacle de carrer on l’artista es mou entre la visibilitat i la invisibilitat.

MÉS DONES I JOVES

Un dels objectius del Festival és la visualització de la creació per part de les dones a través del projecte Escena+Dones. S’hi podrà veure Si no fossis tu seria jo de Mireia Tejero i Adèle Madau, un viatge desconcertant i provocador a través de la solitud i la incomunicació humanes; i Gost, La Mercè, un espectacle d’Anna Subirana, Sylvia Kuchinow i Jordina Biosca, homenatge a la Mercè Gost, artista visual que, fent ombres d’objectes amb la seva companyia La Cònica Lacònica, va revolucionar la creació amb ombres dins la cultura contemporània mundial. També Retaule Poblenou de la Cia. Decollage, un espectacle del Projecte Art i Territori protagonitzat pels propis veïns de  Pere IV que vol fer memòria i posar en connexió l’activitat cultural i el coneixement de les arts escèniques amb els seus habitants; i En las nubes amb la col·laboració de la Fundació IReS (Institut de Reinserció Social), un procés creatiu de teatre participatiu i social amb joves del districte de Sant Martí, emmarcat dins del projecte Educació i Joves.

FESTA DELS 15 ANYS

Per celebrar els 15 anys d’Escena Poblenou, el festival ha organitzat un festa de celebració al Casino l’Aliança del Poblenou la nit del dissabte 22 amb un gala molt especial on hi actuaran diferents artistes que han participat en alguna d’aquestes 15 edicions com Kamchatka, Mr.Kebab, Dejabugo, Pere Faura, Jorge Alcover (Onair), Mònica Muntaner (La Poderosa), Dani Pulmón, Christian Atanasiu i Dj Niky, entre d’altres.

PERFORMANCE ACTIVISTA

L’espectacle UrGente A Mar d’Ada Vilaró tancarà la programació amb una peça participativa de 12 hores, de peu i en silenci, que vol posicionar-se contra les polítiques d’immigració en un acte simbòlic davant el mar. Vilaró convida durant tot el dia al públic a acostar-s’hi. Al vespre la convocatòria pretén esdevenir massiva, amb la participació d’associacions socials de la ciutat i la participació de la saxofonista Mireia Tejero i la cantant Lídia Pujol.

A més, el 10% de la recaptació de les entrades del Festival es destinaran a l’entitat Stop Mare Mortum per ajudar a finançar l’assessorament legal i jurídic a les persones refugiades que estan estancades a Grècia.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

El Messies de Georg Friedrich Händel és probablement l’oratori més popular que existeix. És habitual que pels volts de Nadal se’n facin representacions diverses arreu, sovint en format participatiu, fet […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!