Els Pastorets urbans de ‘Santa Nit’

Redacció TeatreBarcelona

Santa Nit explica les aventures i desventures d’un parell de “pastorets” contemporanis i barcelonins a qui se’ls gira feina una nit de Nadal, quan la seva amiga Maria es posa de part.

TEATRE_BARCELONA-santa_nit-REVISTA_1

La Cristina Genebat debuta com a dramaturga amb una comèdia que revisita Els Pastorets, sota la direcció de Julio Manrique i Xavier Ricart. Un text que va escriure després de preguntar-se què tenen d’especial els personatges de Folch i Torres, i què té la seva història que commou fins al punt que, els teatres catalans, els representen any rere any.

La Cristina va pensar en l’Ivan Benet i el Marc Rodríguez per a donar vida a un Lluquet i un Rovelló que comencen celebrant el Nadal a un terrat del Raval. Els esdeveniments els portaran a recórrer Barcelona fins la part alta de la ciutat, quan la seva amiga Maria es posa de part. El pessebre és en una parada dels Ferrocarrils Catalans, a l’Avinguda Tibidabo, i l’ase i el bou s’han convertit en porcs senglars dels que es passegen per Vallvidrera.

TEATRE_BARCELONA-santa_nit-REVISTA_4

TEATRE_BARCELONA-santa_nit-REVISTA_2

La Maria -interpretada per la Cristina- és una mare soltera inseminada artificialment, que vol “parir amb dignitat” i renuncia a epidurals i cesàries: el text servei a la dramaturga per criticar la deshumanització dels parts, però també la del Nadal, reivindicant-ne l’espiritualitat, en forma d’amor.

L’Ernest Villegas, la Mireia Aixalà, l’Albert Ribalta, el Norbert Martínez i la mateixa dramaturga, interpreten cadascun els diversos personatges que acompanyaran els dos protagonistes, encarnats per l’Ivan i el Marc, formant així un elenc que comparteix una amistat, i que dóna a l’obra aquesta brillantor i calidesa del retrobament d’un grup d’amics per Nadal.

Santa Nit vol ser, en paraules del Julio, “una celebració de la vida, d’una vida lliure, sense prejudicis, sense falsos peatges. D’una vida nova que volem, amb humor i una mica de galta, atrevint-nos a somiar”.

TEATRE_BARCELONA-santa_nit-REVISTA_5

I per anar fent boca, l’equip ha preparat una playlist nadalenca moderna, ideal per aquestes festes.

Fotografies: Felipe Mena

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!