Tot el que necessites per anar al teatre

5 espectacles imprescindibles del Teatre Goya per la temporada 2019-20

7 setembre 2019

El Teatre Goya ha estat l’escenari de presentació de la 33a temporada teatral del Grup Focus, en un acte dirigit per Daniel Anglès i conduït per Ana Boadas. Un total de 43 espectacles protagonitzats per més de 350 artistes de primer ordre del panorama nacional, pujaran als escenaris del Teatre Romea, el Teatre Goya, La Villarroel i el Teatre Condal durant els pròxims mesos.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, i la participació del director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, Fèlix Riera, així com la dels directors artístics dels respectius teatres del grup: Josep Maria Pou (Teatre Romea), Tania Brenlle (La Villarroel) i Daniel Anglès (Teatre Condal), i de Jordi González vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, qui ha presentat la programació del Teatre Goya.

Segons ha explicat el president del Grup Focus, la temporada 2019-2020 “gravitarà al voltant dels eixos centrals de la nostra contrastada pràctica teatral en producció i exhibició”. També ha aprofitat per anunciar tres línies expansives en l’activitat escènica: el creixement del projecte ONYRIC; la creació d’una nova unitat de producció a Madrid, i el desenvolupament de Focus-Experience, un projecte sobre nous formats d’espectacles. El Grup Focus destinarà un pressupost de 13,7 milions d’euros a l’activitat escènica de la seva 33a temporada teatral, que inclourà dotze noves produccions i sis coproduccions, la participació de 24 companyies actives, 356 artistes contractats, 390 representacions en gira previstes. A més, set produccions de Focus faran temporada a Madrid.

En aquest article, us destaquem quins són els cinc espectacles imprescindibles que podreu veure al Teatre Goya al llarg de la temporada:

1. Cinco horas con Mario

Lola Herrera protagonitza Cinco horas con Mario, l’adaptació de la famosa novel·la de Miguel Delibes. El text és un testimoni de la realitat social i ideològica dels anys 60 a Espanya. Espectacle ja icònic de la trajectòria d’Herrera que torna per donar-nos una nova oportunitat (i, potser, última) de gaudir-la interpretant aquest meravellós text en directe.

2. La dona del 600

Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons protagonitzen La dona del 600, un espectacle escrit i dirigit per Pere Riera que es podrà veure a partir del mes d’octubre. L’obra ens explica la història del Tomàs, un home vidu, de més de setanta anys que viu sol, al qual, un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600.

3. Escape Room

També tornarà el gran èxit de la temporada passada: Escape Room, una comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. L’espectacle el protagonitzen Joel Joan, Paula Vives, Mònica Pérez i Biel Duran. 

4. #PuertasAbiertas

Per la seva banda, Cayetana Guillen-Cuervo i Ayoub El Hilali protagonitzen #PuertasAbiertas, un espectacle escrit per Emma Riverola i dirigit per Abel Folk sobre el que passa quan la por s’endinsa en les nostres vides.

5. Delicades

Per últim, volem destacar el retorn de Delicades. Un dels grans èxits de les T de Teatre que torna a escena. Estrenat al 2010, va ser el seu primer treball amb el dramaturg Alfredo Sanzol.

També podeu consultar els espectacles més destacats de la resta de teatres del Grup Focus als articles que hem publicat a Teatre Barcelona, accedint des dels següents enllaços: Teatre Condal. La Villarroel, Teatre Romea.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari