El Teatre Akadèmia presenta la temporada 2019-20

Redacció

La temporada 2019-20 del Teatre Akadèmia es manté fidel a la filosofia artística marcada fins ara i combina grans protagonistes de l’escena amb companyies joves, així com autors clàssics universals amb dramatúrgies contemporànies; i continua mantenint el seu compromís ferm amb les companyies a través de diverses produccions i coproduccions.

Així, l’Akadèmia es consolida enguany com a espai per a la producció i exhibició, així com a centre d’acollida per a companyies residents, acollint enguany a la companyia Projecte Ingenu. La temporada actual comptarà amb sis produccions pròpies, dues coproduccions i sis produccions externes.

La democràcia, el gènere, la transexualitat i la identitat, entre altres, seran algunes de les temàtiques presents a les obres d’aquesta temporada.

Dues produccions pròpies per homenatjar Fellini i Pirandello

El mes de gener de 2020 estarà dedicat a la celebració del centenari del naixement del prestigiós director italià de cinema Federico Fellini. El Teatre Akadèmia li vol retre el seu particular homenatge amb Maestro Fellini, una oda a Fellini en forma de lectura a dues veus, la de Mario Gas i Mar Ulldemolins, a través d’entrevistes, cartes, escrits, notes de direcció i material audiovisual. Una producció pròpia creada per Ludovica Damiani i Guido Torlonia, director artístic del Teatre que també dirigirà la peça.

I a l’abril: L’home de la flors als llavis i… Dos actes únics del gran dramaturg sicilià, Luigi Pirandello, Premi Nobel de Literatura, sota la direcció de Mario Gas i protagonitzat per Àlex Casanovas. Una oportunitat única per endinsar-se en l’obra del cèlebre autor.

Una aposta ferma per les companyies de casa nostra

Durant el mes de desembre i part de gener, tornaran Els Pirates Teatre, en aquesta ocasió amb La mascarada, una nova creació en clau de comèdia ballet, adaptació d’El burgès gentilhome de Molière. La versatilitat d’un gran mestre del teatre, la dansa i la música en mans d’una companyia talentosa.

L’altra coproducció de la temporada és Per un sí o per un no, un text fonamental de l’escriptora francesa Nathalie Sarraute que, en aquesta coproducció amb Vintana Teatre, dirigeix Elena Fortuny. Interpretada per Isabelle Bres i Mari Pau Pigem, l’obra ens parlarà dels individus més enllà dels gèneres i de les relacions interpersonals.

La companyia Projecte Ingenu celebra enguany els seus 5 anys de recorregut. Per celebrar-ho, el Teatre Akadèmia acollirà la companyia i programarà les seves 3 obres de Shakespeare, dirigides totes per Marc ChornetHamletRomeu i Julieta i Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta. Shakespeare tenia una habilitat única per parlar de l’ànima humana, i els Ingenus, amb la seva actual i incisiva mirada, ens aproparan encara més a les seves paraules.

En l’apartat de produccions externes, a part de les tres peces de Projecte Ingenu, destaca també l’obra que obrirà enguany la temporada, Assaig sobre la lucidesa, de La Danesa. La companyia, implicada en projectes de teatre comunitari, portarà a escena el text del Premi Nobel portuguès José Saramago, una obra d’absoluta vigència adaptada per Jumon Erra i dirigida per Roger Julià que es va estrenar al GREC 2018. També destaca aquesta temporada Transbord, un text del jove autor català Sebastià Portell, dirigit per Miquel Gorriz i interpretat per Marc Joy i Assun Planas. Un espectacle amb un fort missatge social que planteja els temes de la transsexualitat, la identitat i el gènere.

Més noms propis, pedagogia i recerca

Aquesta temporada comptarà novament amb la presència de Serena Vergano i el seu Lèxic familiar, el monòleg que va estrenar amb èxit l’any passat al teatre en el que va ser el seu retorn als escenaris. També tornarà Francesca Cappelletti, que presentarà la seva conferència magistral sobre Caravaggio a Caravaggio, una vita barocca. Cappelletti, reconeguda experta en l’obra del pintor italià, aproparà al públic assistent la seva vida i obra en el que és una aposta del teatre per la pedagogia.

I als escenaris de l’Akadèmia gauidrem també de Moreno Bernardi que dirigirà dues peces fruit d’un profund estudi sobre l’obra de Bernard-Marie Koltès. Així, seguint la línia de recerca del llenguatge i la presència escènica, aquesta temporada el Teatre Akadèmia produïrà la versió final de La nit, i la nova creació, Radionit.

A més, el Teatre Akadèmia seguirà col·laborant amb el GREC. Festival de Barcelona i, per segon any consecutiu, celebrarà el Dia de la Música presentant una proposta de dansa i música, Coreofonie.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!