El Festival Grec busca el diàleg a través de la Mediterrània

Redacció

El Festival Grec 2017 tindrà 102 espectacles, dels quals 27 són estrenes i 32 són internacionals. La inauguració anirà a càrrec de la Dresden Frankfurt Dance Company i el seu programa mixt amb la trilogia Metamorphers, Echoes from a Restless soul i Motu Perpetu, que va de la dansa clàssica a contemporània.

Com ja va avançar Francesc Casadesús, el nou director del festival, el Grec d’enguany dedica especial atenció al Mediterrani, posant el focus a Atenes i Grècia. “En un moment en què hi ha una manca de democràcia tan evident, és un bon moment per cercar-ne els seus orígens i apostar pel diàleg”, explica. En complicitat amb el Centre cultural Onassis i el Festival d’Atenes i Epidaure s’hi podran veure propostes de tres generacions de creadors grecs: Clean City, que dona veu a les treballadores de la neteja de la ciutat, The great tamer de Dimitris Papaioannou, l’artista visual que va inaugurar els Jocs Olímpics d’Atenes, i Titans, d’Eripides Laskaridis, que donarà a conèixer la creació més jove amb un espectacle “salvatge i grotesc”.

El viatge per la Mediterrània també portarà artistes com Israel Galván amb La FiestaHalka, del Groupe Acrobatique de Tanger; Històries d’Istanbul de la dramaturga turca Yesim Özsoy o We love arabs, una proposta que vol enderrocar murs que ha aixecat Israel a través de la dansa. A més, al Teatre Grec s’hi podran veure propostes com Calígula, dirigida per Mario Gas, i Troyanas, amb Carme Portaceli al capdavant.

Pel que fa les propostes internacionals destaca també Beware of pity, l’adaptació d’una de les novel·les de Stefan Zweig que, segons el director del festival, “és una de les millors propostes teatrals dels últims anys”.

ESPERIT ‘FESTIVALER’

El Grec 2017 vol convertir el Teatre Grec i els equipaments de Montjuïc en un punt de trobada per tal de reforçar la sensació de festival. A més, aposta per propostes amb formats no convencionals amb propostes com Fugit, de la companyia Kamchàtka, que converteix els espectadors en part activa d’un espectacle itinerant; Who is me. Pasolini, d’Àlex Rigola, que fa entrar els espectadors en un contenidor; o Cine, de La Tristura, una de les companyies més transgressores de l’escena estatal.

COMPANYIES I CIUTAT

El Grec s’escamparà també per la ciutat donant suport a diverses companyies de teatre de casa nostra. La Perla 29 hi estrenarà Bodas de Sangre de Lorca, amb Pablo Derqui i Clara Segura en el repartiment; Les Impuxibles i Carla Rovira presentaran Aüc, sobre la cultura de la violació; Sixto Paz s’alia amb la companyia Psirc per parlar d’amor i sexe a Tender Napalm; i les T de Teatre celebren el seu 25è aniversari al Romea amb E.V.A, dirigida per Julio Manrique.

MÉS ESPECTACLES PER A TOTA LA FAMÍLIA

Despareix el MiniGrec, però augmenten els espectacles familiars. Integrant la programació destinada als més menuts i als joves a la resta del programa, Casadeús vol equiparar el teatre familiar amb la resta de propostes escèniques. S’hi podrà veure My baby is a Queen, de la companyia Malumaluga; Invisibles, el 21è Circ d’Hivern de l’Ateneu de Nou Barris; Ones, d’Ona Beneït o El Buit, de la Cia. Estampades.

En el següent enllaç pots consultar tota la programació d’arts escèniques del FESTIVAL GREC 2017.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!