‘El desvetllament’, un monòleg construït amb fragments de Virginia Woolf

Rubén Garcia Espelta

L’essència de Virginia Woolf torna a pujar a l’escenari de la Sala Atrium. L’actriu Anna Sabaté a El desvetllament dóna vida a una selecció de textos de l’autora que ha seleccionat el mateix director de l’espectacle, Eles Alavedra: “La selecció obeeix al fet d’haver-me reconegut en els discursos dels personatges: quan reclamen un accés democràtic a l’ensenyament o que la poesia ens sigui més quotidiana”, explica.

Anna Sabaté encarna a Falena, en un emotiu monòleg que fa en arribar a casa després d’un sopar tot analitzant la societat de l’època. Falena, alter ego de Woolf, té una personalitat creada a partir de textos en què l’autora es dirigeix directament al lector, i se sent afí a la ironia d’Orlando, la sensibilitat de La senyora Dalloway, els compromisos de Tres guinees, els replantejaments d’Els anys, des d’Una cambra pròpia i en l’estat introspectiu que sembla procurar la remor de Les ones.

Tal com explica el director de la peça: “La personalitat de la protagonista, que dóna unitat a aquest recull, l’he creat a partir dels textos on l’autora es dirigeix directament al lector, permetent-me imaginar a través de la seva veu un caràcter: el d’algú que s’esforça a mantenir-se honesta en l’ofici d’escriptora i es qüestiona a ella mateixa sobre la responsabilitat que ha d’assumir respecte a qüestions socials i polítiques”.

L’obra estrenada al 2015 en el marc d’Atrium Lab, torna a la sala que la va veure néixer, del 16 de febrer al 6 de març. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!