Cheek by Jowl porta ‘The winter’s tale’ a Sant Cugat

Redacció

Una de les grans companyies internacionals, Cheek by Jowl, presenta la seva versió d’una de les millors obres de Shakespeare, The winter’s tale, dirigida per un dels directors més reconeguts d’Europa, Declan Donnellan. Un imperdible de la temporada del que només se’n podrà veure una funció a Catalunya, el 12 de febrer al Teatre Auditori de Sant Cugat.

Cheek by Jowl és una de les grans companyies internacionals. Fundada el 1981 pel director Declan Donnellan i l’escenògraf Nick Ormerod, no només ha representat les seves obres arreu del món, sinó que actualment produeix obres en tres idiomes: anglès, francès i rus. Durant aquests anys Donnellan ha dirigit més de 30 produccions, sempre posant l’actor en el focus fonamental de l’obra. És especialment coneguda la seva versió de Al vostre gust, de William Shakespeare, amb un repartiment sense prejudicis racials ni de gènere.

Ara presenta una de les millors obres de William Shakespeare, The Winter’s Tale (Conte d’hivern), una peça que tot i que està escrita en el mateix període que La tempesta, desmunta totes les regles que aquesta sí que respecta: les tres unitats aristotèliques, de l’espai, el temps i l’acció, es llencen per la borda a mesura que recorrem Europa, des de la tragèdia a la comèdia, al llarg d’un període de setze anys.

The Winter’s Tale parla d’un rei delirant i paranoic que destrossa la seva família. Però aquest és el nou Shakespeare que, havent completat les seves grans tragèdies amb la dura lluita per la redempció, dóna pas a l’esperança. La foscor inicial dóna lloc a l’alegria i el temps condueix els personatges cap a una aclaparadora conclusió.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!