Carol López trenca tabús sobre la transsexualitat a la Sala Flyhard

Rubén Garcia Espelta

La Sala Flyhard alberga, fins al 13 de febrer, la nova obra de Carol López, Família (Im)possible, una comèdia sobre els prejudicis i la ignorància al voltant de la realitat trans. Inspirada parcialment en la vivència personal d’un dels seus protagonistes (Ian Bermúdez), la dramaturga explica la història d’uns pares joves i progressistes que queden paralitzats quan la seva filla els presenta un noi trans amb qui vol formar una família.

Una de les escena de l’espectacle, a la Flyhard

“Són temes que es tracten poc, i quan es tracten es fa des de la foscor o el patiment”, explica Carol López: “Aquí he volgut fer-ho des d’una altra banda, és una funció molt festiva”. La peça aborda els prejudicis al voltant del sexe i el gènere fins i tot entre aquells que en públic tenen una posició més oberta. “No entrem en el problema de transitar, ni en les dificultats que pugui tenir una persona trans. L’obra va dels prejudicis, de la mirada dels pares, que són de la meva generació”, diu López. L’obra ens parla des de quotidianitat familiar, amb diàlegs creuats, preguntes sense resposta, retrets, persones que no prediquen amb les teories defensades, moments d’incomprensió, d’un cert rebuig, i també de l’acceptació: “El que vull contar és que el que a la meva generació ens semblava impossible cada cop és més possible”.

Família (Im)possible combina el text i la música, amb cares conegudes com Dolo Beltrán i Paula Jornet, responsable de la música i so del muntatge, i Jordi Andújar completa el repartiment. També hi participa Ian Bermúdez, autor de diverses novel·les gràfiques sobre el fet transexual i activista trans, que afronta la seva primera experiència a escena. “Tot i que ara comencen a haver-hi casos de nens petits que volen transitar i els pares accepten, hi ha tota generació, com la de l’Ian, que no ho ha tingut gens fàcil”, comenta la dramaturga i directora: “Ell ens ha ensenyat molt”.

Ian Bermúdez debuta al món del teatre

L’obra de Carol López es podrà veure en cartell, a la Sala Fyhard, fins al 13 de febrer. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!