El ‘Cabaret’ de Broadway arriba a Barcelona amb Elena Gadel i Iván Labanda de protagonistes

Redacció

El Teatre Victoria començarà al setembre arrencant la tercera temporada de ‘Cabaret’, en la versió que prèviament s’ha pogut veure a Madrid durant dues temporades i que actualment està de gira per tot l’estat; apostant així de nou per un musical de gran format i realitzant un acord per primera vegada amb SOM Produce.

‘CABARET’ EN ESTAT ORIGINAL

Han passat uns 10 anys des que l’anterior versió de ‘Cabaret’ passés per Barcelona, i en Gonzalo Pérez, de la productora del musical -SOM produce-, ens assegura que veurem un espectacle molt més dur, en el que el context històric cobra una major importància, i per tant hi ha un gran contrast entre el que passa dins del cabaret -balls, riures, llibertat…- i la història que veiem fora del mateix, al moment històric de l’Alemanya pre-Hitler.

I és que aquest ‘Cabaret’ es basa en la versió original de Broadway de 1966, dirigida per Harold Prince, que oferia un espectacle divertit a l’hora que real i tràgic. Federico Barrios, director resident del muntatge que veurem a Barcelona; va tenir la sort d’estar al muntatge original, i assegura que s’ha aconseguit modelar cada personatge del musical per buscar la veritat del mateix, recolzant-se en el text i el context. Així coneixerem com arriba la societat d’Alemanya fins al nazisme i com va influint això en els 7 personatges principals. Una versió que se surt dels clixés del divertimento i recupera les coreografies originals dels cabarets de l’època a Berlín.

UNA VERSIÓ MILLORADA

Aquesta serà la tercera temporada del musical des que es va estrenar a Madrid al Teatro Rialto, a l’octubre de 2015, i segons ens explica l’ajudant de direcció, en David Pintó, és una versió que, com el millor dels vins, ha millorat molt des dels seus inicis. Un espectacle més gran i ple de matisos i textures que s’han anat creant al llarg d’aquests dos anys en cartellera.

També la música ha guanyat en matisos, però no ha perdut en essència: tot el que s’escolta és en rigorós directe. En Raúl Patiño, qui ha estat a la direcció musical des del principi; afirma que l’espectacle té dues peculiaritats musicals molt destacables, l’una és que tot és en viu, el que fa que la música sigui molt orgànica, i per tant l’espectacle estigui viu, canviï en cada funció. L’altra és que els nou músics s’integren completament en l’elenc, una cosa molt enriquidora i que dóna un punt encara més multicolor a l’obra.

NOUS PROTAGONISTES

Els nous protagonistes del musical són dos veterans del gènere a Barcelona: l’Elena Gadel i l’Iván Labanda; que han estat triats després de passar un càsting: Labanda encaixava a la perfecció, va enamorar als productors amb el seu punt d’improvisació, ideal per al personatge de Mestre de Cerimònies. Respecte a Gadel, qui confessa que fer de la Sally és un dels majors reptes de la seva vida; els productors van veure clara la química que tenia amb l’Iván Labanda i el joc que això podria donar en escena. Tots dos estan encantats de créixer de nou junts en un projecte, anteriorment els hem pogut veure junts a ‘El Petit Príncep’ el musical, o en musicals de petit format més intimistes com ‘Over the Moon’.

‘Cabaret’ el musical s’estrenarà el 2 d’octubre al Teatre Victoria, amb prèvies des del 17 de setembre, i es podrà veure fins a l’11 de febrer de 2018, segons els seus creadors, de manera improrrogable.

Text: Eirene Ramos

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!