Oriol Broggi dirigeix ‘Al nostre gust’ a la Biblioteca

Redacció

La Perla 29 obre temporada a la Biblioteca de Catalunya amb Al nostre gust, un espectacle de creació amb dramatúrgia d’Oriol Broggi i Marc Artigau que viatja per referents de la història del teatre com Shakespeare, Ibsen, Txekhov o Sòfocles.

TEATRE_BARCELONA-al_nostre_gust-REVISTA_2

DE ‘AL VOSTRE GUST’, A ‘AL NOSTRE GUST’. Havien de fer Al vostre gust al Festival Shakespeare, però la cita va desaparèixer i van decidir convertir l’obra en Al nostre gust, una proposta “arriscada i valenta” feta de retalls, idees i records “on la paraula és la protagonista”, explica Oriol Broggi. Una peça amb fragments de diverses obres de Shakespeare, però també d’altres autors. Al final, gairebé una vintena, que hi apareixen no tant en la literalitat dels textos, sinó “amb idees i sensacions”, amb la seva manera de parlar de l’amor, la mort, la passió o la gelosia.

TEATRE_BARCELONA-al_nostre_gust-REVISTA_5

PERDUTS AL BOSC D’ARDEN. Laura Aubert, Toni Gomila, Jordi Figueras, Ramon Vila, Ernest Villegas i Montse Vellvehí són còmics perduts en una mena de bosc d’Arden, aquell espai de llibertat on Shakespare enviava els personatges d’Al vostre gust perquè es trobessin a si mateixos. Aquí el viatge dels actors és un retrobament amb aquells autors que els van fer enamorar del teatre. Un viatge de plaer on actors i espectadors naveguen per totes aquestes sensacions, per la poètica del teatre, “sense parar-se a pensar qui és l’autor de cada fragment”.

TEATRE_BARCELONA-al_nostre_gust-REVISTA_7

UN HOMENATGE ALS ACTORS. “Els actors són realment els qui donen la cara, els que interpreten diferents papers i canvien constantment de situació i registre”, explica Broggi. “Passem de recitar Hamlet a una obra de Calderón de la Barca” afegeix Ernest Villegas, “sense canvis de vestuari ni personatge i sense sortir mai d’escena”. “La feina és que cada moment sigui versemblant, que cada fragment tingui una afinació poètica diferent”, afegeix Ramon Vila. Pel director, es tracta “de crear coses noves, de deixar espai per la incertesa i a la fragilitat”. I això, pels actors, “és un plaer”, assegura Jordi Figueras, “perquè se surt de les normes habituals”.

TEATRE_BARCELONA-al_nostre_gust-REVISTA_3

POEMA VISUAL. Toni Gomila, que fins ara no havia treballat amb la companyia, i s’ho mira “una mica des de fora”, és el més apassionat en parlar-ne. “Aquí he après el sentit real dels assajos, el que vol dir crear des del minut u”. I afegeix, “Al nostre gust no és una obra de teatre, és un poema visual, un trànsit d’emocions a partir d’idees del teatre universal. Una peça on Broggi i Artigau han xuclat les ànimes de les diferents obres”. Una obra que, per l’actor, condueix a la reflexió i ens connecta amb la utilitat social del teatre, que no és més que “posar-te en comunió amb l’altra gent i trobar els impulsos de la vida i la reflexió a través del poder de la paraula”.

TEATRE_BARCELONA-al_nostre_gust-REVISTA-1

Text: Mercè Rubià / Fotografia: Bito Cels

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El llegat de Warlikowski

El llegat de Warlikowski

Krzysztof Warlikowski no és un director fàcil, una d’aquelles estrelles rutilants que sovint venen a casa nostra per meravellar-nos. Perquè el seu teatre és força complex. Al nostre país, només […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!