MUSICAL GUANYADOR DELS PREMIS TEATRE BARCELONA

‘Alan’, un musical que reivindica trencar la norma

Torna l'aplaudit musical sobre les construccions socials i culturals marcades per la societat, la medicina i la família.

Redacció

La companyia WeColor Music presenta en temporada a Barcelona el musical sobre el suïcidi de l’Alan, el noi transsexual de Rubí. Aquest musical original, guanyador d’un guardó als premis Teatre Barcelona, es podrà veure al Teatre Condal fins al 13 de novembre.

A través d’aquest espectacle de teatre musical per a tots els públics els seus autors, Mar Puig Lecha i Mateu Peramiquel Borjas, exploraren la necessitat d’erradicar les actituds vexatòries que afecten aquelles persones que opten per transcendir la normalitat imposada per l’establishment per ser fidels a si mateixes. El musical pren com a base la vida d’Alan Montoliu Albert, un jove de Rubí que, als 17 anys, va decidir posar fi a la seva vida a causa de la transfòbia que patia a l’escola i al carrer, i que va esdevenir un símbol de la lluita contra la LGTBIQ+fòbia. Alan és un espectacle que combina la comicitat i la cruesa per presentar la història d’un adolescent en els bons i en els seus mals moments, sense recórrer a dramatismes ni sensacionalismes.

“En un moment en que malauradament l’assetjament social està tant en l’ordre del dia, la història de l’Alan segueix més viva que mai”, afirmen els autors: “Volem reivindicar i que la gent prengui consciència que encara queda molta feina per fer”. “Malauradament, l’assetjament que ell va patir, segueix sent el pa de cada dia de molts nois i noies”, afegeixen.

Per al director del Teatre Condal, Daniel Anglès, l’obra “aposta per un tema radicalment actual i sensible” que desitja que aquesta peça sigui “un dels plats forts de la temporada”. Amb un repartiment d’actors de primer nivell, com Cisco Cruz Bonal, Patricia Paisal Sánchez, Vinyet Morral Font i Ander Mataró Marí, compta amb la musica original en directe de Mateu Peramiquel al piano i Danko Compta a la bateria.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!