Així celebra el seu èxit l’espectacle per a bebès ‘Pintamúsica’

Andreu Rami

Pintamúsica, l’espectacle creat per Berta Ros, Gisela Juanet i Lorena Lliró, és un espectacle referent per a les petites i petits espectadors combina música, art i teatre. La proposta de Viu El Teatre, una de les productores líders en l’àmbit del teatre familiar, proposa a les criatures fins als 4 anys un viatge creatiu i sensorial que parteix de les estacions de l’any i que acaba amb el quadre Dona i ocells en la nit de Joan Miró.

500 funcions d’un format d’èxit

Estrenat l’any 2015 dins del cicle CCCB Babies amb només 6 funcions inicials, aviat es va convertir en un fenomen entre les famílies de Barcelona gràcies al boca-orella. Aquest estiu assoleix la insòlita fita de les 500 representacions. Per celebrar-ho, l’espectacle es podrà veure a l’espai Auditori de la Fundació Joan Miró del 3 a l’11 de juliol, amb la voluntat d’endinsar a les famílies en l’imaginari estètic i visual del pintor barceloní, present en l’espectacle. “Miró empatitza molt amb el públic més petit, pels seus traços, les seves figures geomètriques i els colors plans”, afirma Gisela Juanet, coordinadora de projectes de Viu el Teatre. Pel seu format sensorial, també es posiciona com una de les poques propostes de turisme d’arts escèniques familiar de Barcelona, i una oportunitat perfecta per visitar un museu amb els més petits de la família.

Una mirada femenina i artística cap a la maternitat

L’espectacle arriba a la Fundació Miró amb un nou vestuari amb teixits més transpirables, dissenyat per la figurinista Gemma Malé, i un nou cartell ideat per la il·lustradora Joana Casals.Les dues artistes se sumen a un equip creatiu format principalment per dones, que aporten una mirada femenina i artística cap a la maternitat. L’espectacle treballa la sensibilitat auditiva, visual, i tàctil. Aquesta experiència sorprèn molt als més petits, que s’integren ràpidament a l’espectacle: “El públic de 0-4 anys és absolutament espontani, i les seves reaccions també formen part de la peça: riuen, comenten i reaccionen a la música i als estímuls que els proposem”, afirma la co-creadora Lorena Lliró.

Internacionalització de l’art català

‘Pintamúsica’ és una de les produccions de Viu el Teatre amb més projecció: ha passat pel CCCB, el Teatre Romea, on va exhaurir entrades durant 4 temporades seguides, i la Fundació Miró, així com pels principals circuits de teatre per nens i nenes de Catalunya i Espanya com FETEN a Gijón, Feria Ciudad Rodrigo a Castilla y León o la Red de Teatros de Madrid, entre altres. També és una peça clau en la internacionalització de la productora: la combinació sensitiva de música, moviment i l’art plàstic de Joan Miró va tenir molt bona acollida al Performing Arts Market Seoul (PAMS) de Korea o el Bursa Internacional Theatre Festival a Turquia. La pandèmia va interrompre una intensa gira internacional que s’iniciava al Festival d’Avinyó de França , i que ara treballen per reprogramar: “Els espectacles de proximitat per a nens són els últims a restablir-se. Creiem que el 2022 ja podrem recuperar totes les línies internacionals, però hem aprofitat la pandèmia per fer més forts els vincles amb companyies i institucions internacionals”, afirma Gisela Juanet, coordinadora de Projectes de Viu el Teatre.

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!