4 obres per celebrar el Dia de l’Orgull LGTB

Mercè Rubià

Tant si aneu al Pride, a la manifestació del 28 de juny o a la platja, aquí teniu 4 propostes per celebrar el dia de l’Orgull LGTB també al teatre.

TEATRE_BARCELONA-El_carrer_Franklin_REVISTA_2

Amor i secrets als Terrats

Terrats en Cultura i el Pride Barcelona s’alien per portar una obra sobre l’amor que ja va triomfar a la Sala Fènix. Sota la direcció de Quique Culebras, Oriol Grau i Paco Romero es posen a la pell d’una parella amb qui el públic descobrirà la fragilitat d’un món secret que comparteixen amb dolor i fastig. Una obra la companyia Teatro de Cerca, que l’any passat ja va emocionar el públic dels Terrats amb Que vaya bonito.

> Podeu fer la reserva AQUÍ.

Musical de les perversions del poder

Últims dies per veure aquesta història de dues dones que s’estimen i conviuen en una societat conservadora. Frank Marcus va escriure El crim de la Germana Bel (The Killing of Sister George) l’any 1964 amb una clara voluntat transgressora i irreverent. Amb adaptació al cinema, escàndol i censura inclosos, aquesta comèdia negra ens mostra la vida de la Júlia, una actriu madura que porta deu anys interpretant la bondadosa Germana Isabel en una sèrie televisiva de gran èxit i la seva relació turbulenta amb una dona bastant més jove que ella.

El joc de gèneres d’Animal Religion

El circ contemporani d’Animal Religion explora la fusió de circ, dansa i música, sempre amb la influència de l’animalitat, sí. Però també juga amb la influència del gènere. En els seus espectacles el joc de l’ambigüitat i el trencament dels rols de gènere és una constant. A més, ara porten el seu Indomador a l’Hiroshima. Segurament la sala que, juntament amb l’Antic Teatre, més s’està obrint a explorar i mostrar el llenguatge queer o postporno. I seu, a més, del Fire!, la mostra de cinema gai i lesbià que organitza el Casal Lambda.

Sexualitats futuristes

Al carrer Franklin hi viu un matrimoni format per un taxista i una senyora de cos masculí i sexualitat futurista. Aquesta dona amb barba és Xavier Albertí, el director del TNC, especialista en espectacles gamberros d’inici o final de temporada i personatges transvestits. Perquè les sexualitats i els gèneres, no cal que tinguin etiquetes.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!