28 companyies posen les arts escèniques al servei de la salut mental

Redacció TeatreBarcelona

28 companyies teatrals participaran a L’Altre Festival, un festival d’arts escèniques i salut mental que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 7 de juny. Als escenaris de la Fabra i Coats, la Nau Ivanow i el Centre Cívic Baró de Viver podran veure’s un total de 30 espectacles creats, protagonitzats o relacionats amb persones que pateixen un trastorn mental. un esdeveniment que vol trencar estigmes i etiquetes i completar l’oferta cultural de la ciutat de Barcelona amb un aparador desconegut fins ara.

La iniciativa sociocultural neix amb voluntat d’estimular la creació, la participació i la difusió de les arts escèniques entre col·lectius de persones amb trastorn mental, entenent-les com una eina fonamental en el procés terapèutic i normalitzador de la vida. A l’hora, té la voluntat de convertir-se en un referent per al públic que estima i gaudeix del que es fa dalt d’un escenari.

TEATRE_BARCELONA-maiurta-los_galindos_0

Los Galindos en un moment del seu espectacle Maiurta

La programació comptarà amb un total de 28 companyies que oferiran més de 30 espectacles de teatre, circ, performance, dansa, titelles i música procedents de diversos indrets de Catalunya, Madrid, Balears, Alacant, País Basc i del que enguany és el país convidat, Itàlia. L’Altre Festival compta amb la complicitat d’artistes consagrats com la Marta Carrasco, que estrenarà un espectacle concebut especialment pel Festival o la companyia de circ Los Galindos, que instal·laran la seva Iurta durant els quatre dies a l’espai exterior de la Fabra i Coats per donar cabuda a les propostes més petites i intimistes.

L’Altre Festival ha recollit més de 8.000 euros a través d’una campanya de micromecenatge. Serà possible gràcies al finançament de la ciutadania, a un grup de professionals amb una llarga experiència en l’àmbit de la salut mental, la cultura i les arts escèniques, i amb la col·laboració de diverses entitats culturals i de salut mental de Catalunya. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, La Caixa, l’Institut Italià de Cultura de Barcelona i l’associació Obertament.

Text: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!