28 companyies posen les arts escèniques al servei de la salut mental

Redacció TeatreBarcelona

28 companyies teatrals participaran a L’Altre Festival, un festival d’arts escèniques i salut mental que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 7 de juny. Als escenaris de la Fabra i Coats, la Nau Ivanow i el Centre Cívic Baró de Viver podran veure’s un total de 30 espectacles creats, protagonitzats o relacionats amb persones que pateixen un trastorn mental. un esdeveniment que vol trencar estigmes i etiquetes i completar l’oferta cultural de la ciutat de Barcelona amb un aparador desconegut fins ara.

La iniciativa sociocultural neix amb voluntat d’estimular la creació, la participació i la difusió de les arts escèniques entre col·lectius de persones amb trastorn mental, entenent-les com una eina fonamental en el procés terapèutic i normalitzador de la vida. A l’hora, té la voluntat de convertir-se en un referent per al públic que estima i gaudeix del que es fa dalt d’un escenari.

TEATRE_BARCELONA-maiurta-los_galindos_0

Los Galindos en un moment del seu espectacle Maiurta

La programació comptarà amb un total de 28 companyies que oferiran més de 30 espectacles de teatre, circ, performance, dansa, titelles i música procedents de diversos indrets de Catalunya, Madrid, Balears, Alacant, País Basc i del que enguany és el país convidat, Itàlia. L’Altre Festival compta amb la complicitat d’artistes consagrats com la Marta Carrasco, que estrenarà un espectacle concebut especialment pel Festival o la companyia de circ Los Galindos, que instal·laran la seva Iurta durant els quatre dies a l’espai exterior de la Fabra i Coats per donar cabuda a les propostes més petites i intimistes.

L’Altre Festival ha recollit més de 8.000 euros a través d’una campanya de micromecenatge. Serà possible gràcies al finançament de la ciutadania, a un grup de professionals amb una llarga experiència en l’àmbit de la salut mental, la cultura i les arts escèniques, i amb la col·laboració de diverses entitats culturals i de salut mental de Catalunya. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, La Caixa, l’Institut Italià de Cultura de Barcelona i l’associació Obertament.

Text: Neus Riba

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!