20 espectacles i 120 actors i directors emergent a la nova temporada del Teatre Eòlia

Redacció

El Teatre Eòlia no té tantes butaques com els altres teatres, ni tan sols té butaques convencionals, però té les idees clares des que es va fundar l’any 2012 i sap cap a on va i el paper que ha de jugar. Obert al món més enllà d’Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), forma part d’un univers conjunt amb Eòlia I+D on totes les inquietuds i necessitats hi tenen cabuda. Espais, beques, investigació teatral, actors migrats que debuten en un escenari… Aquest mateix univers és també compartit per la Companyia Eòlia (La plaça del Diamant). Totes aquestes parts d’un tot es donen la mà per fer més força i complementar-se. És l’univers Eòlia que obre possibilitats fins i tot a altres escoles teatrals.

Per la nova temporada, el teatre acollirà 20 espectacles i hi participaran 120 actors i directors. L’inici serà el dia 27 de setembre amb l’obra Final de línia (quan tot just comencen els espectacles).  En la seva programació podrem veure noms com Queralt Riera, Carla Torres, Montse Rodríguez, Ferran Utzet o Mercè Martínez.

Rosa Galindo és la directora artística del Teatre Eòlia i, segons les seves paraules, a aquesta Temporada 2019/2020, “la sala seguirà compromesa amb el “Teatre Necessari” és a dir, un teatre que explica i dona espai a històries que s’han de saber, que dona veu als silenciat, focus als exclosos, als qui no han sigut vistos. Un teatre per la memòria, la consciència i la transformació, amb impacte emocional i sistèmic”.

D’aquesta manera, seguiran apostant fort pel talent emergent, intèrprets i creadors a la frontera entre la formació i la professionalitat, que pateixen el limbe de la desconnexió, entre ensenyament i cultura en el nostre país. La cessió d’espais de creació, la Beca Odisseu Eòlia i+D, les Mostres d’Intèrprets i Creadors Emergents volen donar impuls a aquesta transició, generant oportunitats i fent visibles els nous potencials creatius i artístics, que no ho tenen fàcil.

Seguirà també el Cicle Monday Monday de Teatre musical. Una mica de reforç positiu i de música per encaixar emocions i gaudir del teatre, de les veus i dels intèrprets, un format que també inclou les joves promeses i propostes personals. Petites joies de proximitat que sorprendran…

El Teatre Eòlia té un paper pedagògic important, per la seva vinculació amb Eòlia ESAD. Aquest vincle el connecta de manera continuada amb els talents emergents. Alhora ha transcendit el projecte pedagògic i avui en dia és un projecte cultural i de suport a la cultura del nostre país.

Podeu consultar la programació completa del Teatre Eòlia accedint en aquest enllaç.

Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!