Una proposta única i potser irrepetible

Dugald Bruce-Lockhart: Romeu i Julieta

13/12/2013

No us explicaré la història de Romeu i Julieta, és ben sabuda, però us explicaré una altra història, la d’aquest Romeu i Julieta.

Dugald Bruce-Lockhart, actor i director de teatre que al llarg de la seva amplia trajectòria ha treballat amb la Royal Shakespeare Company i la reconeguda companyia Propeller, un dia va ser convidat a Barcelona a impartir un seminari per a actors al voltant de Shakespeare. La invitació provenia del Teatre Akadèmia. Quan Dugald va arribar a Barcelona, al descobrir la sala, hi va veure-hi l’espai ideal on representar Romeu i Julieta. Un coup de foudre. En aquest seminari, en veure Guillem Motos i Sílvia Forns, els quals participaven en el seminari, hi va veure la parella ideal per donar vida als personatges principals. Un altre coup de foudre. I a més, part de la inspiració per acabar de donar forma al muntatge, la va trobar a la part baixa de la Rambla de Barcelona tot mirant les estatues humanes. Ja ho veieu, un muntatge molt especial, sorgit d’una forma tant natural i espontània com l’amor de la parella protagonista d’aquesta famosa tragèdia.

Tot plegat es nota, i de quina manera, en el resultat final, brillant a molts nivells i amb escenes d’enorme bellesa. Ja ho veieu, es tracta d’una proposta única i potser irrepetible, estretament lligada a un lloc i a un moment. Si sou dels que reverencieu l’obra de Shakespeare, teniu una cita ineludible al Teatre Akademia. Si no heu vist mai una obra de l’aclamat dramaturg anglès, teniu una oportunitat immillorable per descobrir-ne tota l’escència.

← Tornar a Dugald Bruce-Lockhart: Romeu i Julieta

Enllaç copiat!