Tot el que necessites per anar al teatre

Romeu i Julieta

Romeu i Julieta

Dugald Bruce-Lockhart, membre de la reconeguda companyia Propeller, dirigeix a Barcelona Romeu i Julieta. L’obra és fruit d’una trobada de l’actor i l’espai fa dos anys, en què va veure en el Teatre Akadèmia el lloc “ideal per explicar la història de manera senzilla, nua, sense tecnologia ni mecànica”

En paraules del director, Romeu i Julieta és una història que tothom pensa que coneix, però sovint es coneix de manera poc concreta o es veu com una història d’amor tràgica. Bruce-Lockhart bufa la pols de la coberta i s’hi acosta des d’un punt de vista fresc, amb nous ulls i ganes de trobar què hi ha realment al cor de l’obra. I arriba a una conclusió inesperada: no és una obra sobre l’amor. Encara que se’n parli, és més aviat sobre l’obsessió i la identitat, i sobre què ens passa quan la nostra identitat es troba amenaçada. Tant Romeu com Julieta es defineixen i existeixen l’un a través de l’altre. Es nodreixen d’una forta addicció de codependència. Sense “l’altre”, la pròpia essència queda esvaïda. Un tipus d’addicció que els supera. En més o menys grau, aquesta aflicció es veu en tots els personatges. Shakespeare construeix un magnífic thriller d’acció, que emmarca la necessitat de comprensió i acceptació entre germans com l’únic camí per construir la pròpia identitat, la pau, i fugir dels inútils banys de sang.

SINOPSI

A la ciutat de Verona hi ha dues famílies enfrontades des de generacions: Els Capulet i els Montagú. Els Capulet celebren un ball de disfresses en el que s’infiltren uns quants membres de la família Montagú. Durant la festa Julieta, la filla de Capulet coneix a Romeu fill de Montagú i ambdós s’enamoren.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • NEUS MÒNICO FERNÁNDEZ

  Teatre en estat pur.
  Un clàssic molt actual.
  Unes interpretacions genials.
  Una direcció de luxe.
  Una obra imprescindible,no us la perdeu!!!!!

  29/12/2013
 • Gemma Grau

  He tingut el privilegi de poder gaudir en persona de l’obra Romeo i Julieta en el Teatre Akadèmia.
  Vull destacar el treball interpretatiu de tots els actors, tant dels personatges principals com dels secundaris, em van semblar molt bons professionals.
  Alguns interpreten més d’un paper diferents entre si, i ho fan magníficament.
  Em va agradar molt la música aconseguida amb tambors i altres instruments que incrementen la tensió o el drama del moment.
  L’escenografia, llums, maquillatge i vestuari em van semblar molt adequats.
  L’obra em va semblar molt entretinguda i amb tocs d’humor en algun moment que la van fer més amena.
  Si haig d’opinar alguna cosa negatiu, diré que em va semblar excessivament llarga i que la introducció (abans de començar l’obra) crea una mica de confusió i no em va resultar divertit.
  Agrair-los l’oportunitat que em van brindar de poder gaudir d’aquesta obra i espero que no sigui l’última.
  Fins aviat

  15/12/2013
 • Jo vaig tenir el plaer de veure l’obra ahir i us he de dir que no la podeu deixar escapar. Totalment recomanable. Els actors es deixen la pell a l’escenari.

  13/12/2013