La tradició reinventada d’un flamenco que respecta les seves essències

Rocío Molina: Caída del Cielo

Rocío Molina: Caída del Cielo
23/05/2017

Dins del cicle Ciutat Flamenco del Mercat de les Flors, en la seva 24ª edició, Rocío Molina va estar l’encarregada de la inauguració amb un flashmob el passat 19 de maig, acompanyada de José Manuel Ramos “Oruco” al compàs.

Aquest passat cap de setmana ha presentat la seva producció CAÍDA DEL CIELO a la sala MAC del Mercat de les Flors, espectacle que va ser estrenat a Chaillot a la tardor passada i que va fer estada al Festival Temporada Alta de Girona.

Rocío Molina (a la que havíem vist en IMPULSO al gener del 2016) és una coreògrafa i bailaora que ha creat un llenguatge propi basat en la tradició reinventada d’un flamenco que respecta les seves essències i s’abraça a les avantguardes.

Caída del Cielo comença amb una Rocío Molina estàtica, enfundada en un vestit blanc amb una llarga cua, un cos en equilibri que acaba arrossegant-se per terra fins que despullant-se del seu vestit, del seu immobilisme esdevé una dona lliure. Aquesta escena, sense música, quasi sense moviment ens ha semblat excessivament llarga …. i sobretot molt avorrida.

L’acompanyen el cantaor José Angel Carmona, els percussionistes José Manuel Ramos “Oruco” i Pablo Martin Jones i el compositor i guitarrista Eduardo Trassierra autor de la música original de l’espectacle.

Ens ha agradat molt l’escena en què ella balla amb un vestit ple de fang que va deixant petjada al llarg de tot l’escenari i que també veiem projectat. Plàsticament molt bell.

Globalment és un espectacle que no ens ha omplert al 100%, amb moment màgics, sí, però amb d’altres que ens han avorrit força.

Si voleu llegir la nostra valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Rocío Molina: Caída del Cielo

Enllaç copiat!