Dafnis Balduz ens posa “gallina de piel”

Port Arthur

Port Arthur
17/07/2016

Jordi Casanovas ha escrit i dirigit aquest thriller documental, la transcripció real de l’interrogatori del presumpte assassí Martin Bryant per part de dos policies, un interrogatori que va durar vuit hores i que ell ha sabut condensar magistralment en una hora intensa i brillant.

Martin Bryant està detingut i entra a la sala d’interrogatoris emmanillat de mans i peus, l’acompanyen dos policies. Quan comença l’obra nosaltres no sabem exactament de què està acusat i ho anirem esbrinant de mica en mica a mesura que els policies van aprofundint en el seu interrogatori i van descobrint les proves amb què compten.

Jordi Casanovas ha sabut dosificar la informació que ens van descobrint al mateix temps que anem descobrint aspectes de la personalitat dels tres protagonistes. El ritme d’angoixa que ens provoca va creixent.

Dafnis Balduz és Martin Bryan, extraordinària interpretació d’un home jove que sembla aliè a tot el que li estan explicant i s’interessa pels fets menys importants amb un punt d’innocència, a qui en principi ens creiem, malgrat que de mica en mica ens anirà mostrant un perfil més psicòtic amb mirades o gestos que ens indiquen que el que diu, potser no és veritat. Fins al final dubtem, realment si ell no recorda res del que va fer, o, és la seva una forma de defensa per no enfrontar-se a la brutalitat del que potser va fer??

Una proposta magnífica que ens ha agradat molt, amb unes interpretacions genials i que ens fa plantejar l’etern dilema, diem el que pensem o diem el que els altres esperen que diguem? És tot com sembla que és?

Podeu llegir la valoració sencera clicant AQUÍ

 

← Tornar a Port Arthur

Enllaç copiat!