Ismael Dueñas posa música a Víctor Català

Lo cant de les ànimes mudes

Lo cant de les ànimes mudes
01/03/2024 - Dau al Sec

El títol ja ens diu que és una barreja de Lo cant dels mesos, Un poemari dedicat a cada un dels mesos de l’any i Ànimes mudes, un conte curt d’una gran  profunditat de la nostra admirada i quasi bé  venerada, Catarina Albert, coneguda com “La Víctor”.

Al setembre del 2021, Anna Maria Ricart va ser la dramaturga d’un espectacle dirigit per Carme Portaceli a la sala gran del TNC. La Víctor C. era un espectacle basat en els llibres “Tots els contes” i “Mosaics”. Els contes, formant part del escenari, anaven apareixent per ordre de creixent dramatisme. “Ànimes Mudes” va ser interpretada per Ferran Carvajal i Anna Ycobalzeta i ens va deixar commoguts.

La Companyia La tremenda presenten Lo cant de les ànimes mudes, amb adaptació de Jordi Vilà i dirigida per Víctor Alvaro. Aconsegueixen un encaix perfecte dels poemes de Víctor Català Lo cant dels mesos en forma de cançons composades per Ismael Dueñas i el conte de la mateixa autora Ànimes mudes. Sembla talment que ella hagués pensat i escrit alhora el poemari i el conte de tant ben lligats i entrellaçats que estan els poemes i la història. Aquest lligam s’aconsegueix amb la música i la direcció musical d’Ismael Dueñas que a demés de les cançons ha fet els arranjaments de les veus.

La companyia està composada per joves actors i actrius que provenen de l’Institut del Teatre, i com La Calòrica, els hi augurem un futur brillant. Són Clàudia Abellán, Paula Amell, David Bonilla, Arnau Fà, Lourdes  Martín, Abril Morera, Gerard Portoles, Queralt Sànchez i Alba Serrano.

Ajudats per la coreografia d’Esther Sabaté, els i les  intèrprets es mouen, canten, ballen i reciten el text de la Víctor amb una gran professionalitat.

Per donar-li una mica de teatralitat, els dos protagonistes, s’apropen, es toquen però no es diuen ni una sola paraula en tota la seva vida, una vida rural de mirades prohibides per un enfrontament etern de les famílies que va passant de generació en generació.

A l’estrena van acudir els nebots de la Víctor Català, emocionats pel resultat aconseguit. El públic també va quedar commogut. Una petita perla que ningú s’hauria de perdre. Fins al 10 de març

← Tornar a Lo cant de les ànimes mudes

Enllaç copiat!